Devlet, 2 bin 800 özürlüye kendi evinde bakıyor

Sosyal Hizmetler Sivas İl Müdürlüğü, özürlülerin evde bakımı için 2 bin 800 aileye asgari ücret tutarında maaş ödemesi yaparken, kimsesi olmadığı için

Sosyal Hizmetler Sivas İl Müdürlüğü, özürlülerin evde bakımı için 2 bin 800 aileye asgari ücret tutarında maaş ödemesi yaparken, kimsesi olmadığı için özürlü bakım merkezinden hizmet alan 400 özürlünün de masrafları yine devlet tarafından karşılanıyor.

Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan özürlü vatandaşların bakımı için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından ücret ödenmesi uygulamasının, olumlu sonuçlar verdiği ve özürlünün yaşam kalitesinde iyileşmeler görüldüğü öğrenildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zafer Yıldırım, özürlüye evde bakımla ilgili 3 temel kriter bulunduğunu, bunların da özürlü sağlık raporu, hane halkı toplam gelirinin kişi başına düşen kısmının asgari ücretin üçte ikisinin altında olması ve kurum komisyonunun vereceği rapor olduğunu kaydetti.

Uygulama kapsamında il genelinde 10 bin özürlü aileye ulaşıldığını kaydeden Yıldırım, "Bunların içerisinden kriterlere uyan 2 bin 800 civarında aileye ödeme yapıldığını açıkladı. Yıldırım, yıl sonuna kadar bu rakamın 3 bini aşmasını beklediklerini söyledi.

SİVAS'TA 4 ÖZÜRLÜ BAKIM MERKEZİ KURULDU

Sivas'ta özürlülere yönelik evde bakım hizmetinin yanı sıra kimsesi olmayan özürlüler için de Özürlü Bakım Merkezleri oluşturuldu. Özel kişiler tarafından işletilen bu merkezlerde bakımı yapılan özürlüler için devlet kuruma belirli bir ücret ödüyor. Sivas'ta bulunan 4 özürlü bakım merkezinde toplam 400 vatandaş hizmet alıyor.

Burada her türlü imkana sahip özürlülere yönelik rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını kaydeden Sosyal Hizmetler Müdürü Zafer Yıldırım, ayrıca bu merkezlerde bulunan özürlüler için İş Okulu projesini hayata geçirmek istediklerini de ifade etti.

Gelecek yıl içerisinde bu projeyi uygulamaya sokacaklarını ifade eden Yıldırım, proje ile birlikte merkezlerde kalan özürlülerin özrüne göre mesleklere yönlendirileceğini ve özürlü vatandaşların hayata bağlanmasının sağlanacağını kaydetti.