Denizli'de Ağlatan Seçim

Denizli'de bir süre önce uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren belediye başkanının yerine seçilen yeni başkan, gözyaşlarını tutamadı.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesinde 23 ekim günü kahvehanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak'ın (40) halefini belirlemek üzere bugün başkanlık seçimi yapıldı. Yenicekent beldesinde yapılan ilk meclis toplantısı öncesi jandarma, belediye binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Belediye binasına girenler üzerleri aranarak içeriye alınırken, 9 meclis üyesinin tamamı seçimlere katıldı.
Yenicekent Belediye Başkanlığı makamında kurulan sandıkta yapılan seçimde oy kullanma işlemi sırasında basın mensupları dahil kimse içeri alınmadı. Yaklaşık 10 dakika süren seçim sonucunda tek aday olan MHP'li meclis üyesi Hacı Mehmet Kesmez, hem kendisinin hem de 2 AK Parti, 2 CHP ve bir Demokrat Partili meclis üyesinin tamamının oyunu alarak belediye başkanlığına seçildi. MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan ve bazı partililerin de izlediği seçimlerin sonucunda gözyaşları sel oldu. Seçimin
tamamlanmasının ardından odaya giren basın mensupları ve vatandaşlar yeni belediye başkanının gözyaşları ile karşılaştı.
Tebrikleri gözyaşları içerisinde kabul eden ve zaman zaman zor anlar yaşayan yeni Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kesmez, çok acı bir olay yaşadıklarını belirterek, "Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Bu seçim bir bütün olduğumuzu gösterdi. Muhalefet partisindeki arkadaşlarımızla kardeşçe seçimi tamamladık. Biz bir bütünüz" dedi. MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan da hem kendi partili meclis üyelerine hem de diğer parti meclis üyelerine teşekkür ederek, seçimde gösterdikleri birlik ve beraberliğin
çok önemli olduğunu söyledi.
Yenicekent'in yeni belediye başkanı Hacı Mehmet Kesmez, başkanlık koltuğuna da gözyaşları içinde oturdu. Makama oturduktan sonra yanına gelen öldürülen belediye başkanı Nail Sancak'ın ağabeyi Faruk Sancak, Kesmez'i tebrik ederek, "Ben öldürülen belediye başkanı Nail Sancak'ın ağabeyiyim. Başkanımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra bizim üzerimize düşecek bir görevde her zaman yanında olmaya hazırız. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.
Seçimlerin ardından Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kesmez, MHP'li meclis üyeleri Faruk Ertan, Hüseyin İğdeli ve İsmail Demirtaş, AK Parti meclis üyeleri Mustafa Yurdakul ve Ahmet Camioğlu, CHP'li meclis üyeleri Veli Yeşil ve İsmail Çoban ile DP'li meclis üyesi İbrahim Tokgöz birlikte fotoğraf çektirdi.