Cadılar bayramı geçidi yapıldı

ABD'nin New York kentinde 37. Geleneksel Cadılar Bayramı Geçidi yapıldı.

Cadılar bayramı geçidi yapıldı
ABD'nin New York kentinde 37. Geleneksel Cadılar Bayramı Geçidi yapıldı.

Manhattan'ın Downtown bölgesinde birbirinden renkli kostümleriyle öğle saatlerinde bir araya gelen New York'lular, dünyanın en büyük Cadılar Bayramı Geçidi için son hazırlıklarını yaptı ve havanın kararmasını bekledi. Gün ışığının kaybolmasıyla birlikte yürüyüş 6. Cadde'de başladı.

Binlerce kişinin ilgiyle izlediği yürüyüşte, polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Yerel saatle 19.00'da başlayan renkli yürüyüş, saat 23.00'e dek sürdü.

Dünyanın en büyük Cadılar Bayramı Geçidi olarak bilinen yürüyüşe, bir milyonun üzerinde kişinin katıldığı belirtildi.

Yürüyüşe katılanların birbirinden ilginç kıyafetlerini sergilediği Cadılar Bayramında bu yıl en çok ilgiyi, geçen yıllarda olduğu gibi Michael Jackson'ın 1980'li yıllardaki müzik videosu "Thriller"ın canlandırması çekti. 60 kişilik grubun dans figürleri ve gösterisi Manhattan'da 6. Cadde boyunca dizilen izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cadılar Bayramında bu yıl dikkati çeken noktalardan biri de ünlü yönetmen Tim Burton'ın film ve karakterlerine gösterilen ilgiydi. Burton'ın üne kavuşturduğu "Mad Hatter", "Jack Skeleton", "Mad Tea Party" ve 2010'da vizyona giren "Alice Harikalar Diyarı"nda filminden karakterler dikkat çekti.

Hollywood dünyasının ünlü karakterleri "Freddy", "Örümcek Adam", "Batman" ve otomobili "Bat Mobile", "Kaptan Jack Sparrow", "Ironman" ve "Transformers" kostümleri katılımcıların en çok tercih ettiği kıyafetler oldu. Yürüyüşe katılan her grup, kendi müziklerini çalarak geceyi renklendirdi.

2 MİLYON KİŞİ EKRANLARI BAŞINDAN CANLI İZLEDİ

New York'taki Cadılar Bayramı Geçidini iki milyona yakın kişinin de televizyonlarının başında canlı izlediği bildirildi.

Yürüyüşün soğuk bir havada gerçekleştirilmesine rağmen, katılımcıların kostümlerinden taviz vermeden kimi zaman tişörtle, kimi zaman da çıplak halde yürüyüşe katılması dikkat çekti. Bazı çıplak şovcular, geçit yaptıkları arabalarının etrafına ısıtıcı koyarak soğuktan korunmaya çalıştı.

ABD'de 1960 ve 1970'lerin başında daha çok çocukların ilginç kıyafetler giyip mahalle aralarında kapı kapı dolaşarak şeker topladıkları Cadılar Bayramı, giderek büyüklerin de kutladıkları ve eğlendikleri bir güne dönüştü.

Cadılar Bayramı etkinliği, dünyanın sayılı büyük kentlerinden biri olan New York'ta ilk olarak 1973'te büyük katılımlarla kutlanmaya başlandı. Her yıl 31 Ekim günü kutlanan Cadılar Bayramı, New York başta olmak üzere ülke genelinde ve dünyanın pek çok yerinde aynı tarihte kutlanıyor.