Bülent Ecevit, kabri başında anıldı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit'in vefatının 4. yıl dönümü nedeniyle 'Ecevit'i Anma ve Anlama Haftası'nı başlattı. Türker, DSP'lilerin h

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit'in vefatının 4. yıl dönümü nedeniyle 'Ecevit'i Anma ve Anlama Haftası'nı başlattı. Türker, DSP'lilerin her birinin Ecevit olduğunu belirterek, her bir DSP'li, var olduğu sürece DSP'nin ve Ecevit'in yaşayacağını ifade etti.

Türker, vefatının 4. yılı nedeniyle 'Bülent Ecevit'i Anma ve Anlama Haftası'nı, Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ederek başlattı. DSP Başkanlık Kurulu üyeleri, DSP'li milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve çok sayıda partiliyle birlikte Devlet Mezarlığı'na gelen Türker, Ecevit'in kabrine çelenk koydu.

DSP Genel Başkanı Türker, mezarı başında Ecevit'e hitaben yaptığı konuşmada, Ecevit'i özlediğini belirtti ve "Geçmişte DSP'yi kurduğunuz zaman herkes 'iki kişilik parti' dedi, siz yılmadınız, bir avuç insanla yola çıktınız, her geçen gün halkayı büyüttünüz, Parlamento'ya girdiniz, DSP'yi önce solun, sonra da Türkiye'nin birinci partisi yaptınız. Parlamento'da çoğunluk olmadan azınlıkken bile bu ülke sizin başbakanlığınızda seçimlere gitti." şeklinde konuştu.

Ecevit'in, Başbakan olduğu dönemde terörün 'sıfır' noktasına indirildiğini söyleyen Türker, bugün terörün yalnız kırda, dağda değil, İstanbul'un göbeğine kadar uzanabildiğini kaydetti.

"DSP'Yİ YAŞATMAK ECEVİT'İ YAŞATMAKTIR"

"DSP'yi yaşatmak Ecevit'i yaşatmaktır" diye Türker, bu yıldan itibaren, Ecevit'in her yıl 1-7 Kasım tarihlerinde 'Ecevit'i Anma ve Anlama Haftası' etkinlikleriyle anılacağını duyurdu.

Türker, "Bu bir hafta boyunca bütün arkadaşlarımız Türkiye'deki bütün il ve ilçelere dağılacak, sizi anlatarak anacaklar. Bütün demokratik solcular, sizin varlığınızın ve ilkelerinizin, bize bıraktığınız değerlerin ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarımızla paylaşacaklardır." diye konuştu.

Türkiye'de 8 ay sonra genel seçim yapılacağını hatırlatan Türker, şöye devam etti: "Sayın Başbakanım, sizin vefatınızdan sonra yapılan ilk seçime girmedik. Ancak biz Ecevitçiler, sizi ebediyete kadar yaşattığımızın işareti olarak, DSP bayrağı altında seçime gireceğiz ve tekrar bayrağımızı dalgalandıracağız. Güvercin her yerde var olacak. İnanıyoruz ki halkımız da şu an DSP'nin varlığına büyük ihtiyaç duyuyor."

Türker, Ecevit'in kabri başındaki konuşmasını, "Rahat uyuyun, hepimiz sizi saygıyla anıyoruz, ruhunuz şad olsun." sözleriyle tamamladı.