Bakan Kavaf Denizli'de Okul Açtı
Denizli'nin Çivril ilçesinde hayırseverliğiyle tanınan Kadir Kameroğlu, yeni yaptırdığı ilköğretim okulunu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte açtı.

"Çivril'de eğitimde sorunun bittiğini düşünüyoruz. Yaptırdığım hiçbir okulu gider olarak gösterip vergi indirimi yaptırmadım. Çünkü, ben imkanı olan herkesin eğitime katkıda bulunmasını arzu ediyorum. Bilindiği üzere, Çivril Devlet Hastanesi depreme dayanıksız. Çürük hastanenin en kısa zamanda yıkılıp yenisinin yapılması ya da mevcut binanın güçlendirilmesi gerekiyor. Ama benim param bitti. Param bitmemiş olsa kesinlikle yeni hastane yaptırırdım. Devletimiz güçlü. Lütfen Çivril'i çürük binadan kurtarın"
dedi.
Kavaf da Kadir Kameroğlu'na plaket verdikten sonra yaptığı konuşmada, "Nüfusumuzun yüzde 27'si 15 yaşının altında. Bu kesim eğitime en fazla ihtiyacı olan kesimdir. Geleceğin beyin gücünü oluşturacak nesillerin yetiştirilmesi bizlerin en önemli görevidir. Cumhuriyet döneminde eğitim adına en büyük seferberliği Atatürk başlattı. İkinci büyük eğitim seferberliğini de iktidarımız başlatmıştır. Bunu yaparken de en büyük desteği hayırseverlerimizden görüyoruz. Denizli'de son sekiz yılda 107 yeni okul yapıldı.
532 okul bakımdan geçirildi, 218 okulda güçlendirme çalışması yapıldı. Kadir Kameroğlu ile ailesini bir kez daha kutluyorum" dedi.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen'de hayırseverlerin katkıları sayesinde Çivril'in eğitiminde hiçbir fiziksel sorunun kalmadığını belirtti.
Konuşmaların ardından Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun açılış kurdelası kesildi. 225 öğrencinin öğrenim gördüğü 14 derslikli okulun yapımı için hayırseverin 800 bin TL harcama yaptığı öğrenildi.
(EV-EA-Y)
