Arınç'a 'müflis tüccar' benzetmesi

Tekin yaptığı yazılı açıklamada, Arınç'ın, "Bu resepsiyon ve türban konusunda söyledikleri CHP'nin hala 1...


Tekin yaptığı yazılı açıklamada, Arınç'ın, "Bu resepsiyon ve türban konusunda söyledikleri CHP'nin hala 1930'lu yıllardaki gibi gözünün askerde, kulağının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nda olduğunu gösteriyor" sözlerini eleştirdi. Tekin, "Arınç müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyor ve resepsiyona katılmayan Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin hesabını CHP'den sormaya kalkıyor Ben de Sayın Arınç'a soruyorum, TSK Başbakan'a bağlı değil mi?" diye sordu.
 Tekin şöyle dedi:
"Daha açık sormak istiyorum, Devletin asker sivil kurumlarını sürekli olarak hedef tahtasına koyarak yıpratmaya çalışan yeryüzünde kaç ülke, kaç Başbakan ve yardımcısı var acaba? Sayın Arınç CHP'nin gözünün askerde olduğunu öne sürerek TSK'ya gösterdiğimiz özeni söylüyorsa doğrudur. TSK ülkemizin gözbebeğidir. Ama bunu öne sürerek TSK'ya göre davrandığımızı söylüyorsa bu zavallılığına zavallılık katmak demektir."

Villalarda kutlamadı
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Arınç'ın "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyete ile Cumhuriyeti kutladı" sözlerini eleştirdi. Hamzaçebi, "Sayın Genel Başkanımız da İstanbul'da coşkulu Cumhuriyet kutlamalarını, Arınç'ın ifadesiyle söylersek, milyon dolarlık villalarda oturan sosyete ile değil, el ele, kol kola halkla kutlamıştır" dedi.