Akpm Başkanı Çavuşoğlu, Karoyan İle Görüştü

Güney Kıbrıs'ı ziyaret etmekte olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM'nin Kıbrıs sorununa, Avrupa Konseyi kararlarına dayalı çözüm bulunmasına sıkı sıkıya bağlı olduğunu söyledi

Güney Kıbrıs'ı ziyaret etmekte olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM'nin Kıbrıs sorununa, Avrupa Konseyi kararlarına dayalı çözüm bulunmasına sıkı sıkıya bağlı olduğunu söyledi.
Kıbrıs Rum radyosu; Çavuşoğlu'nun, Rum Meclis ve Demokratik Parti (DİKO) Başkanı Marios Karoyan'la bugün görüştükten sonra yaptığı açıklamada, AKPM'nin doğrudan müzakereler prosedürüne tam destek verdiğini belirterek, yakında BM çerçevesinde; iki liderin 2008'de taahhüt ettiği gibi iki bölgeli iki toplumlu bir çözüm bulunması dileğinde bulunduğu aktardı.
Marios Karoyan ile doğrudan müzakerelerin gidişatıyla ilgili görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladıklarını söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta Lokmacı Kapısı'nın açılması gibi bazı gelişmeler olmaya başladığını belirtti.
Kendisini 6 ay içerisinde ikinci defa davet ettiği için Rum Meclis Başkanı'na teşekkür eden ve, "Ada'ya bir sonraki ziyaretimde Kıbrıs sorununun çözülmüş olmasını dilerim" diyen Çavuşoğlu, sonraki durağının KKTC olacağını açıkladı.
Rum Meclis Başkanı Marios Karoyan ise, Çavuşoğlu'nun AKPM meselelerini çok dengeli şekilde ileri götürmekte olduğunu, görüşmeleri sırasında; Avrupa ilke ve değerlerinin ileri götürülmesi ve Kıbrıs sorununda yürütülmekte olan doğrudan müzakereler konularını ele aldıklarını anlattı.
Karoyan, "Sayın Çavuşoğlu'na Kıbrıs Rum tarafının; BM kararlarına, Avrupa Birliği'nin ilke ve değerlerine dayalı adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunmasında ısrarlı olduğunu söyledim" dedi.
Marios Karoyan, Çavuşoğlu'nun kayıplar konusuna özel bir atıfta bulunduğunu ve bu konuda hassas bir tutuma sahip olduğunu ifade etti.
Çavuşoğlu'nun sabah saatlerinde Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ve Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu'yla da bir araya geldiğini belirten Rum radyosu, Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Ada'ya bir sonraki ziyaretinde Kıbrıs sorununun çözülmüş olması" dileğinin Karoyan tarafından ifade edildiğini duyurdu.