Sorun 300 kişiyle çözülmez

Kandil'i boşaltma planına ilk tepki BDP'li Sakık'tan geldi. Sorunun 300 kişiyle çözülemeyeceğini savunan Sakık,'köklü çözüm' istedi



Kandil'i boşaltma planına ilk tepki BDP'li Sakık'tan geldi. Sorunun 300 kişiyle çözülemeyeceğini savunan Sakık,'köklü çözüm' istedi


BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, AKŞAM'ın gündeme taşıdığı Kandil'i boşaltma planına ilişkin 'Sorun 300-500 kişiyi teslim alarak çözülmüyor. Köklü çözümler istiyoruz' yorumunu yaptı.

TBMM'de düzelediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Sakık, 'PKK'dan 50 kişinin Avrupa'ya, 250 kişinin ise Kuzey Irak'a yerleştirilmesi konusunda haberler var. Nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, PKK'nın 300-500 kişiden oluşan bir örgüt olmadığını belirtti. Sakık, 'PKK, silahtan kendisini arındırmak istiyor ama şiddetten beslenen kesimler bunu istemiyor. KCK operasyonları denen şey de budur. Kürt sorununun çözümü için akıl ve vicdan gerekir. Kürt sorununun çözüm yeri TBMM ve Türkiye coğrafyasıdır. Yani İran'da, Irak'ta, Suriye'de çaba sarf etmek sorunu çözmüyor'' görüşünü dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da aynı soruya 'O haberi yapanlara sorarsınız çok daha iyi olur. Çünkü biz bu konuyla ilgili herhangi bir adımı atarsak zaten bizzat bizlerden veya ilgili arkadaşlardan duyarsınız. ' cevabını verdi.

'GİZLİ OTURUM SALI OLABİLİR'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, 'CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu'nun terörle mücadeleyle ilgili trafik konusunda talebi olmuştu. Salı günü bir bilgilendirme yapılabilir mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, 'Tezkere ile bilgilendirmeyi ikisini bir arada gizli oturumla yapacağız. Arkadaşlarımız çalışmalarını şu anda sürdürüyorlar. Sanırım salı veya çarşamba gerçekleşecek.' yanıtını verdi.