Muş'ta Kepenk Kapatma Eylemi

Muş'un Bulanık, Malazgirt ve Varto ilçelerindeki esnaf, Abdullah Öcalan'ın Suriye'de çıkarılmasını protesto etmek amacıyla kepenk açmadı.

Muş'un üç ilçesinde, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 12'inci yıl dönümü nedeniyle kepenk kapatma eylemi yapılıyor. İlçelerde sadece fırın ve eczanelerin açık olduğu belirtildi.
Varto ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) çağrısı üzerine esnafın tamamı kepenk kapatırken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise ilçe giriş-çıkışında denetimlerini sıklaştırdı.
Kepenk kapatmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez ise, BDP'nin ilçede herhangi bir bildiri dağıtmadığını belirterek, "Dün akşam bazı BDP'liler esnafı gezerek kepenk açmamaları konusunda uyarıda bulunmuş. İlçemizde sadece eczane ve fırın gibi iş yerleri açık, geri kalan esnaf ise kepenk açmadı. Esnafın tamamı destek vermiyor, bazıları dükkanlarına zarar gelmemesi için kepenk açmadı. Biz ilçemizde güvenlik tedbirlerini artırmış bulunuyoruz" dedi.
Güvenlik tedbirlerinin üst seviyede olduğu Malazgirt'te de sadece fırın ve eczaneler açık tutuluyor. Konuyla ilgili açıklama yapmak istemeyen Malazgirt Kaymakamı Mehmet Boztepe, güvenlikle ilgili konularda açıklama yapma yetkisinin bulunmadığını söyledi.