Kudaka'dan Bilgilendirme Toplantısı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Bayburt Üniversitesinde düzenlenen toplantıyla üniversite personeline programlarını tanıttı.

Kudaka'dan Bilgilendirme Toplantısı
Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi amfisinde gerçekleşen toplantıya KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Proje Yürütme Birim Başkanı Fatih Yılmaz, Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hasan İskender tarafından Bayburt Üniversitesi akademik personeline bilgi verildi.
Ajansın mali destek programının tanıtım ve bilgilendirme toplantısında ağırlıklı olarak proje teklif çağrısı yöntemi ile yürütülen iki program tanıtıldı. Fatih Yılmaz ve Hasan İskender KUDAKA Projeleri ile ilgili sunumlarında Kobi ve işletmelerin başvurabildiği 10 milyon TL bütçeli Kobi Mali Destek Programı ile Tarım-Turizm-Sanayi Mali Destek Programı hakkında bilgi verdiler. Sunumlarda programların içeriği, başvuru süreleri, başvuru şartları, kapsamı, destek miktarı gibi konularda detaylı bilgi sunuldu.
Kobi ve işletmelerin başvurabildiği 10 milyon TL bütçeli Kobi Mali Destek Programında bir projenin en fazla yüzde ellisi karşılanırken üniversiteyi de ilgilendiren kamu ve sivil toplum kuruluşları gibi kar amacı gütmeyen kuruluşların başvurabildiği 5 milyon TL bütçeli Tarım-Turizm-Sanayi Mali Destek Programında ise projelerin proje başına en fazla yüzde seksenini karşılıyor.
Toplantı sonunda programlarla ilgili gelişen proje fikirleri ile ilgili sorular cevaplandırıldı.