Çocukların gölge oyunu heyecanı

Dünya Çocuklar Günü nedeniyle Antakyalı çocuklar için gölge oyunu sahnelendi.

Her yıl ekim ayında kutlanan gün nedeniyle Hatay Kadın Girişimci

Dünya Çocuklar Günü nedeniyle Antakyalı çocuklar için gölge oyunu sahnelendi.

Her yıl ekim ayında kutlanan gün nedeniyle Hatay Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD), Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğa Kreş ortaklığında sahnelenen 'Hacivat Karagöz' gölge oyunu çocukların beğenisini kazandı. Oyun sonrasında çocuklara ikram edilen pamuk şeker ise kısa sürede tükendi.

Eski bir Antakya eviyken restore edilerek turizme kazandırılan Soterya adlı mekanda yapılan gösteriye, çok sayıda çocuk katıldı. Gösteriyi organize edenlerden Doğa Okul Öncesi Eğitim Merkezi Sorumlu Müdürü Meral Göfteci, tüm çocukların aynı koşullar içinde büyüyemediğini ancak bu durumun görmezlikten gelinmemesi gerektiğini söyledi. Göfteci, "Bizler öğrencilerimizi merak eden, düşünen çocuklar olarak yetiştiriyoruz. Onlara kendilerinden farklı ortamlarda büyüyen çocukları elinin tersiyle itmeyi değil; sevmeyi ve ilgilenmeyi öğretiyoruz. İşte bu nedenlerden dolayı kreş öğrencilerimiz ile böyle bir etkinlik içindeyiz." dedi.

Hatay KAGİD Başkanı Belgin Ünal'da böyle bir etkinlik içinde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek "Dünyadaki en önemli şey gülebilen çocuklar yetiştirmektir. Çocuklar geleceğimizdir; barışçı ve ekonomik açıdan refah bir toplum yaratmak istiyorsak önce çocuklarımızı mutlu etmeliyiz." diye konuştu.