Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetlisi olarak geldiği Berlin'de mevkidaşı ile çalışma kahvaltısında bir araya g

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetlisi olarak geldiği Berlin'de mevkidaşı ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek. Erdoğan ve Merkel, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kazakistan temaslarını tamamlayarak yurda dönecek.

- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Tekirdağ'da Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal ve Kültürel Eğitim Derneği tarafından yaptırılacak olan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katılacak. Ayrıca Çelik, Çerkezköy Kaymakamlığını, Belediye Başkanlığını, Ak Parti Belediye Başkanlığı'nı ve İlçe Müftülüğü'nü ziyaret edecek.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de düzenlenecek merasimle, 5 adet tesisin açılışını yapacak ve 5 adet tesisin de temelini atacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin 25. kuruluş yılı kutlamalarına ve Prag Virtiözleri konserine katılacak (17.00-20.00)

- SP İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, bir grup partili ile birlikte istifasını açıklayacak. (12.30)

- Büyük Birlik Partisi İzmir İl Teşkilatı'nda bir gazetede yayınlanan 'Büyük Birlik Partisi Torbalı İlçe Başkanı Osman Aksun, Yeşil'in yaşadığını iddia etti' başlıklı haberle ilgili ilgili olarak basın toplantısı yapacak. (16.30)

- Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 Yılı Hac Organizasyonuyla, hac ibadetini yapmak üzere Ankara ve çevre illerden katılan vatandaşlar için Esenboğa Havalimanı'ndan kutsal topraklara hareket edecek ilk hacı kafilesi için uğurlama töreni düzenlenecek. (17.00)

- Yeni Ümit ve Hira dergileri, Fırat Kültür Merkezi'nde "Peygamber Yolu" sempozyumu düzenleyecek. (10:00)

- Türkiye Ziraatçılar Birliği Derneği Başkanı İbrahim Yetkin tarım ve hayvancılık konularıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

- 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni yapılacak. Emir Kusturica ve No Smoking konser verecek (21.00)

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Seyrantepe Türk Telekom Arena'da incelemelerde bulunacak. (11.00)

- Spor Toto Süper Lig takımlarının hazırlıkları takip edilecek.

- Spor Toto Basketbol Türkiye Kupası'nda C ve D gruplarında Pınar Karşıyaka – Antalya Büyükşehir Belediye, Edirne Olin – Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker – Bornova Belediye, Tofaş – Medical Park Trabzonspor karşı karşıya gelecek. (14.00/16.00/18.00/20.00)