Chp'li Gençlerden 'İfade Özgürlüğü' Eylemi

Mersin'de bir grup CHP'li genç, ağızlarını bantlayıp ellerini bağlayarak 'ifade özgürlüğü' adına eylem yaptı.

Chp'li Gençlerden 'İfade Özgürlüğü' Eylemi
Mersin Valiliği Hizmet Binası'nın hemen karşı tarafında yer alan Kongre ve Sergi Sarayı girişinde bir araya gelen gençler, burada bir süre slogan attıktan sonra ağızlarını bantlayıp, ellerini de iple bağlayarak eyleme başladı. Polisin geniş güvenlik önlemi altında eylemlerini sürdüren göstericiler adına konuşan CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Toprak Çalışkan, Türkiye'de 2002 yılından bu yana aradan geçen 8 yıllık zaman diliminde başta gazeteciler olmak üzere birçok bilim insanı ve aydının, sırf düşüncelerini açıkladığı için baskı altına alınarak, susturulmak istendiğini öne sürdü.
Çalışkan, "RTÜK aracılığıyla televizyon kanallarına, gazetelere, radyolara zulmedilmektedir. Basın özgürlüğü açısından düştüğümüz durum ortadadır ve içler acısıdır. 'Medya tekelini yıkacağız' diyerek, devlet kaynakları kullanılarak yandaş medya oluşturmuşlardır. Medyada kendilerinden olmayanları işten attırarak, sivil dikta anlayışı gözler önüne serilmiştir. Maliye aracılığıyla küçük esnaftan büyük şirketlere kadar emeğini kazanmak isteyen herkese baskı uygulamaktadır. Bugün akademilerimiz hem bilimsel, hem de maddi olarak yok olma aşamasındadır" dedi.
CHP'nin fikri hür, irfanı ve vicdanı hür gençler olduklarının altını çizen Toprak Çalışkan, konuşmasının devamında da Voltaire'in; "Düşüncelerinizden nefret ediyor olabilirim; ama onları açıklamanıza sonsuza kadar saygı duyuyorum" sözünü hatırlattı ve kendilerinin de söz konusu anlayışı savunduklarını kaydetti. Çalışkan, ileri demokrasinin olmazsa olmaz şartının 'ifade özgürlüğü' olduğunu ve buna karşı yapılan uygulamaları da kınadıklarını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.