Yurtta yol durumu

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayollar

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Akşehir-Yalvaç yolunun 0-10'uncu kilometreleri arasında sürdürülen yol yapım çalışmaları nedeniyle 09.00-12.00 ile 13.00-17.00 saatleri arasında yolun ulaşıma kapalı olacağı bildirildi.

Bursa-İnegöl yolunun 18-24'üncü kilometreleri arasındaki (Barakfakih Kavşağı-Kestel Kavşağı) asfalt aşınma tabakası çalışmaları nedeniyle Bursa-İnegöl istikameti 12 Ekim'e kadar trafiğe kapatılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Erbaa-Niksar yolunun 19-31'inci kilometreleri arasında (Karanlıkdere Mevkisi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 15 Ekim'e kadar 07.00-12.00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım 30 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanacak.

İzmir-Turgutlu yolunun 5'inci kilometresinde bulunan Bornova geçişindeki metro çalışmaları nedeniyle bölünmüş yolun bir bölümü trafiğe kapatılmış olup, ulaşım yolun diğer bölümünden iki yönlü olarak verilecek.

Erzincan-Erzurum yolunun 62-65'inci kilometreleri arasında sürdürülen bölünmüş yol yapım çalışmaları esnasında patlayıcı madde kullanıldığından hafta içi her gün 13.30-14.30 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Ankara Çevre Otoyolu Gölbaşı-İncek istikametinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle 25 Ekim'e kadar band değişikliği yapılacağından ulaşım karşı yönden kontrollü ve iki yönlü olarak sağlanacak.

Menemen-Manisa yolunun 0-15'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Bursa-İnegöl yolunun 18-24'üncü kilometreleri arasında (Barakfakih Kavşağı-Kestel Kavşağı) asfalt aşınma tabakası çalışmaları nedeniyle 12 Ekim'e kadar Bursa-İnegöl istikameti trafiğe kapatılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Mekece-Bozüyük yolunun 78'inci kilometresindeki Bursa Kavşağında yapılacak köprü genleşme derzi ve üstyapı çalışmaları nedeniyle 12 Ekim'e kadar 07.00-19.00 saatleri arasında Bilecik-Bursa istikameti trafiğe kapatılacak, ulaşım Bozüyük Çevre Yolu üzerindeki Saraycık Köprülü Kavşağından sağlanacak.

Fatsa-Bolaman-Ordu yolunun 19-27'inci kilometreleri arasında (Kırlı Köyü, Nefise Akçelik Tüneli Çıkışı-Akçaova ll Köprüsü, Asarkaya Tüneli Çıkışı) köprülerde genleşme derzlerindeki çalışmalar nedeniyle yolun dağ bandı trafiğe kapatılmış olup, ulaşım deniz bandından iki yönlü olarak sağlanacak.

Tirebolu-Torul yolunda asfalt yapımı çalışmaları nedeniyle 18.00-00.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak. Bekleyen araçlar için 20.00-20.15 ile 22.00-22.15 saatleri arasında trafiğe geçiş verilecek.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11'inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Marmaris-Gökova yolunun 20-21'inci kilometreleri arasında (Gökçe Çıkışı Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba ve Cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Anadolu Otoyolu Kaynaşlı kavşağı-Abant kavşağı ve Bolu (Doğu) kavşağı-Yeniçağa kavşağı (Köroğlu mevkisi) arasında Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara istikametlerinde (Bolu Tüneli dahil) termoplastik çizgi çalışmaları nedeniyle ulaşım, 30 Ekime kadar bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61'inci kilometreleri (Bafa Gölü) arasında sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Gümüşova-Gerede Otoyolunun Bolu Doğu (Çaydurt)-Bolu Batı kesimleri arasında 20 Ekim'e kadar üstyapı çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti taşıt trafiğine kapatılarak ulaşım Ankara-İstanbul istikametinden iki yönlü olarak verilecek.

Milas-Yatağan yolunun 4-19'uncu kilometreleri arasında (Kozağaç Mevkisi, Boğayokuşu Mevkisi ve Karaltı Mevkisi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Gümüşova-Gerede Otoyolunun Bolu Doğu (Çaydurt)-Bolu Batı kesimleri arasında 11 Ekim'e kadar üstyapı çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikameti taşıt trafiğine kapatılarak ulaşım İstanbul-Ankara istikametinden iki yönlü olarak verilecek.

Osmancık-Gümüşhacıköy yolunun 4-5'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım 60 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanacak.

Hasankeyf-Gercüş yolunun 4-7'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 04.09.2010 tarihinden itibaren 2 ay süresince hergün 09.00-11.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 14-17'inci kilometreleri arasında (Karacabel Tüneli Mevkisi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapalı tutulacak.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.