Urfa Kalesi'nin çehresi değişiyor

Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Birimi, tarihi Urfa Kalesi eteğine, çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım ve mimariye uygun duvar örüyor.

Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Birimi, tarihi Urfa Kalesi eteğine, çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım ve mimariye uygun duvar örüyor.

Şanlıurfa Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetleme Teknik Elaman Bürosu(KUDEB) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında eskiden otopark olarak kullanılan, ancak görüntü kirliliği oluşturan Urfa Kalesi eteğine çevre düzenlemesi yapılıyor.

Çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarihi Urfa Kalesi ve Balıklıgöl Yerleşkesi'ni ziyaret etmek amacıyla kente gelen binlerce yerli ve yabancı turistin mecburi güzergâh olarak kullandığı alanın Urfa mimarisine uygun olarak düzenlendiğini ifade etti. Büyükyol, Demokrasi Caddesi ve tarihi Hanlar Bölgesi'nde devam eden görüntü kirliğini önleme ve diğer restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Fakıbaba, "Tarihi Urfa Kalesi eteği tüm hemşehrilerimizin bildiği üzere otopark olarak kullanılmaktaydı. Ancak bu durum bu bölgede ciddi bir şekilde görüntü kirliliği oluşturuyordu. Şanlıurfa Belediyesi olarak burayı tarihi bir kaleye yakışır bir şekle getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Tahminen 2 ay sonra burası yerli ve yabancı turistlerin geçerken büyük zevk alacakları bir yere dönüşecektir." dedi.

Urfa Kalesi eteği çevre düzenlemesi işinin yanı sıra "Eski Urfa'nın Gün Işığına Çıkarılması" hususunda çalışmalara aralıksız şekilde devam ettiklerini kaydeden Fakıbaba, "Cephe sağlıklaştırma çalışmalarımız Büyükyol'da tamamlandı. Çalışmalar daha sonra Türk Meydanı'nda devam edecek. Tarihi Hanlar Bölgesi'nde ise 1500 işyerini belediyemizin imkânlarıyla tadilattan geçirdik." diye konuştu.

Diğer restorasyon projeler hakkında da bilgi veren Fakıbaba 2011 yılının sonuna doğru bambaşka bir Şanlıurfa göreceklerini sözlerine ekledi.