Seferihisar'da Moral Depoladılar

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, İzmir Seferihisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin davetlisi olarak gittikleri Seferihisar'da dalış programına katıldı.

Seferihisar'da Moral Depoladılar
Akkum ve Doğanbey plajlarında gerçekleştirilen dalışta engelli vatandaşlar engel tanımadıklarını gözler önüne serdiler. Uluslararası "Cittaslow (Sakin Şehir)" ağına üye olan Seferihisar'da gerçekleştirilen programda, konuklara, 'Sakin Şehir' çalışması konusunda detaylı bilgiler de verildi. Cittaslow'un engellilere sağladığı 'engelsiz yaşam' konulu sunumun yapıldığı etkinlikte, SEKADER desteği ile Doğanbey Mahallesi sahilinde dalış uygulaması yapıldı. Sualtı macerası ile tarifi imkânsız güzelliklerin tadını çıkaran engelliler meclisi üyeleri, Antik Teos Kenti'ni de gezerek bol bol fotoğraf çektirdi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de dalış etkinliğine katılarak engellilerle birlikte daldı.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, "İzmir Seferihisar Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin ev sahipliğinde Tüplü Dalış Merkezi SEKADER'in desteği ile gerçekleşen organizasyona Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi adına 10 üyemiz katıldı. Tüplü dalış aktivitesi sonucunda ilk kez sualtı dünyasıyla tanışan arkadaşlarımız kendilerini çok özgür hissettiklerini söylediler. Çok mutluluk verici bir geziydi" dedi.