Sandıktan 'toplu sözleşme' çıktı, belediye hayata geçirdi

12 Eylül referandumuyla hayata geçirilen memurlara toplu görüşme hakkı Bursa'da uygulanmaya başlandı. Yıldırım Belediyesi Belediye ve Özel İdare Çalış

12 Eylül referandumuyla hayata geçirilen memurlara toplu görüşme hakkı Bursa'da uygulanmaya başlandı. Yıldırım Belediyesi Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) yetkilileri ile "Sosyal Denge Sözleşmesi"ni imzalamak için masaya oturdu.

Yıldırım Belediyesi, 12 Eylül referandum sonrası memurlara da verilen toplu sözleşme hakkını, BEM-BİR-SEN ile arasında gerçekleştirdiği 'Sosyal Denge Sözleşmesi'ni imzalayarak hayata geçirdi. Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu'nda, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin başta olmak üzere BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ile sendika yöneticilerinin katılımı ile yapılan imza töreninde memurların sevinci gözlerinden okunuyordu.

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, Yıldırım Belediyesi'nin referandum sonrası sosyal denge sözleşmesine imza atarak, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Turbay, "Türkiye'deki anayasa değişikliği sonrası memurlara verilen toplu sözleşme hakkını ilk olarak Yıldırım'da hayata geçirmiş bulunuyoruz. Umarım Yıldırım Belediyesi'nin bu tavrı diğer belediyelere de örnek teşkil eder. Bu konuda herkesin huzurunda Sayın Başkanımız Özgen Keskin'e teşekkür ediyorum. Belediye memurların haklarını savunmada ve özlük haklarının iyileştirilmesinde üzerine düşeni yapmıştır, memurlarımız da buna layık olarak işlerine dört elle sarılacaklardır. Kamu çalışanlarımızın aldıkları zam hayırlı olsun, sizlerin haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise yılardır hep işçi haklarının yükseldiğini, memurların haklarının aşağıda kaldığını yapılan sözleşme ile memurların da haklarının da yükselmeye başladığının altını çizdi. Belediye Başkanı Keskin, "Referandum sonrası anayasada yapılan değişiklikle memurlarımıza gelen toplu sözleşme hakkını hayata geçirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün BEM-BİR-SEN ile imzalayacağımız sosyal denge sözleşmesi ile memurlarımıza ve tam zamanlı sözleşmeli personelimizin maaşlarına bir nebze olsun katkıda bulunmuş olacağız. Herkese hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sosyal denge sözleşmesine imzalarını atan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, memurlarla toplu fotoğraf çektirdi.