Özal: Babamın saç örnekleri yurt dışında, savcı isterse veririz

Ahmet Özal, babası Turgut Özal'ın saç örneklerinin yurt dışında olduğunu, savcıların istemesi halinde onlara verileceğini söyledi.

Demokrat Par

Ahmet Özal, babası Turgut Özal'ın saç örneklerinin yurt dışında olduğunu, savcıların istemesi halinde onlara verileceğini söyledi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, partisinin Kabataş ilçe kongresine katılmak üzere Ordu'ya geldi. Geceyi Ünye'de geçiren Özal, Kabataş ilçesine gitmeden önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Babası merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait ses kayıtlarını 4 –5 ay sonra yayınlayacağı açıklamaları ile ilgili basın mensuplarının 'neden şimdi değil de 4 -5 ay sonra' şeklindeki sorusuna Ahmet Özal, "Babam ses kayıtlarını ölümünden 15-20 yıl sonra açıklamamızı istemişti. Ben de zamanının geldiğini düşünüyorum. Ancak önümüzde bir genel seçim var. Türkiye bu seçimlerde önemli bir sınav verecek. Ses kayıtları Türkiye ve milletimiz adına çok önemli. Ses kayıtlarının seçimi etkileyebileceği düşüncesi ile seçim sonrasına açıklamayı düşünüyorum." diye konuştu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ait saç tellerinin mevcut olduğunu ve yurt dışında muhafaza edildiğini belirten Ahmet Özal, "Özal'ın ölümü kamu vicdanında aydınlatılmalı. Türk halkı bunu öğrenmek istiyor ve öğrenmek de hakkıdır. Özal'a ait saç telleri mevcut. Yut dışında muhafaza ediliyor. Savcılar talep ederse teslim ederiz. Zaten şu anda savcıların soruşturması devam ediyor. Bu adli bir konu. Savcıların gereğini yapacağını düşünüyorum." dedi.

Özal'ın zehirlenme iddiası ile ilgili saç teli analizinin neden bugüne kadar yapılmadığı yönündeki bir soru üzerine Ahmet Özal, "Saç teli analizi yurt dışında ve çok önemli laboratuarlarda yapılmalı. Bu analizi bir ailenin yapabilmesi mümkün değil. Bu, hükümet ve meclis gücü ile ancak mümkün. Kısa bir süre önce başlayan soruşturma devam ediyor. Sıra saç teline de geldiğinde gereğinin yapılacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.