Mevsimin İlk Fidanı Dikildi

Yılın ilk fidanları Marks&Spencer ve Öztek Şirketler Grup öncülüğünde Kastamonu Azdavay ilçesinde dikildi.

Yılın ilk fidanları Marks&Spencer ve Öztek Şirketler Grup öncülüğünde Kastamonu Azdavay ilçesinde dikildi. Etkinlik, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Marks&Spencer , Öztek Şirketler Grubu çalışanları ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel etkinlikte yaptığı konuşmada her geçen gün insanların doğaya verdikleri zarara dikkat çekerek, gelecek nesillere yaşanılabilir bir ortam bırakmak için bu tür projelere ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Marks&Spencer ve Öztek Şirketler Grubu'nun bir dünya devi olmasına rağmen doğayı korumadaki bilincinin herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan Beşel, "Marks&Spencer ve Öztek Şirketler Grubu sayesinde insanlarımız, daha da önemlisi, geleceğimizin
teminatı olan gençlerimiz bilinçleniyor. Burada yaptıkları çalışmalar umarım herkese örnek olur. Ayrıca diğer bir yapacakları, Marmara Denizi'nden atık toplama projelerine de şimdiden destek veriyoruz. Çünkü bir şişe, bir naylon doğada 450 yıl yok olmadan kalabiliyor buda çevreye inanılmaz zarar veriyor. Bu yüzden yapacakları bu çalışma da doğa için büyük anlam ifade ediyor" diye konuştu.
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, "Bilinçsizce ve son derece hızlı şekilde tüketilen bu kaynağa Marks&Spencer ve Öztek Şirketler Grubu hem dikkat çekti hem de ağaç dikmeye gelen çocuklarımıza örnek oldu" diyerek okulda anlatmaktansa yaşatarak öğretmenin önemine dikkat çekti.
Marks&Spencer Türkiye Bölgesi Paketleme Departmanı sorumlusu Seda İyikul daha kurak bir yerde ağaç dikmediklerinin nedenini şöyle açıkladı: "Kastamonu'nun yüzde 65'i ormanlarla kaplı olduğu için buranın toprağı ve yapısı ağaçların büyümesine elverişli. Ağaçlar burada çok çabuk gelişip sonuç veriyor. Ertesi sene geldiğimizde ağaçların neredeyse iki katı olduğunu gözlemleyebileceğiz"
Marks&Spencer Türkiye Bölgesi Plan A Koordinatörü Mehmet Güner, insanların ellerinde ne varsa fütursuzca harcadığını vurgulayarak, "Son 60 senede insanlık tarihinin tamamının kullandığı kaynağı tüketmişiz. İklimi biz mahvettik, atıkları biz atıyoruz dünyaya, korkunç bir israf var. Özetle 'Plan A' projesi yapılan bu yanlışlıkları düzeltme noktasında çaba sarf edecek" dedi.
Öztek Şirketler Grubu adına konuşan Alkan Erol ise "Biz iş partnerimiz Marks&Spencer Paketleme departmanı ile beraber Öztek Şirketler Grubu olarak etkinliğimizin ilk ayağı olan ağaçlandırma projesi ile başladık. Bu bizim ilk başlangıcımız olacak muhakkak ama devamı gelen projelerimiz de olacak. İkinci hedef projemiz ise Marmara denizinden atık şişe toplayacağız. Bu yaygınlaşırsa tüm halkımızı ikinci projemizde muhakkak bekliyoruz" dedi. Katılımcılar diktikleri 350 ağaca can suyunu verdikten sonra
Marks&Spencer ormanı önünde öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.