Mahkemede bildi keşifte şaştı
GAZETECİLERİ ATLATTILAR
Verdiği ifadelerle Ergenekon ve Danıştay davalarının birleştirilmesine neden olan 1. Ergenekon Davası sanığı Osman Yıldırım'a, toplantı yapıldığını ve el bombalarının verildiğini iddia ettiği evlerin bulunduğu Ataşehir'de getirilerek keşif yaptırıldı. Yaklaşık üç saat süren arama sonunda Yıldırım, yerleri gösteremeyince keşfe son verildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 160. duruşmasında, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu sanık Osman Yıldırım'a, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılmak üzere el bombalarının verildiği ileri sürülen evde keşif yaptırılmasını talep etmişti. Talebin ardından sabah saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden çıkarılan Osman Yıldırım, keşif için cezaevi aracıyla Ataşehir'e getirildi. Yıldırım, iki cezaevi nakil aracı ve korumalar eşliğinde Ataşehir meydanına götürüldü.Yıldırım burada mahkeme hakimlerinden Hüsnü Çalmuk ile İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'ın da bulunduğu sivil bir minibüse nakledildi.
GAZETECİLERİ ATLATTILAR
Daha sonra konvoy eşliğinde keşfin yapıldığı yere doğru hareket edildi. Yıldırım ve heyetin Yeni Çamlıca Mahallesi Pınar Sitesi'ndeki eve götürülmesi bekleniyordu. Ancak, sivil polisler yolda gazetecilerin önünü keserek takibi engelledi. Yıldırım'ın içinde bulunduğu minibüs daha sonra gözden kayboldu. Gazeteciler ise keşfin yapılacağı tahmin ettikleri Pınar Sitesi'ndeki eve giderek beklemeye başladı. Ancak saatler süren beklemeye rağmen heyet buraya gelmedi.
Zana YAVUZ - İstanbul
