Hasankeyf dayanışma kampı programı belirlendi

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi, antik kent için 11-17 Ekim arasında düzenleyeceği en uzun süreli ve en geniş kapsamlı eylem programını açıkladı.

Ha

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi, antik kent için 11-17 Ekim arasında düzenleyeceği en uzun süreli ve en geniş kapsamlı eylem programını açıkladı.

Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Ilısu barajı suları altında kalacak Hasankeyf ilçesinin kurtarılmasına yönelik 11-17 Ekim tarihleri arasında 'Hasankeyf ile Dayanışma Kampı' etkinliği düzenleyecek. Yaşatma girişimi, Batman Gülistan Caddesi'nde sivil toplum örgütleri ile çevrecilerin katıldığı "Kampa katılalım, Hasankeyf'e destek olalım" adlı basın açıklamasında kamp programı hakkında bilgi verdi. Yaşatma girişimi adına basın açıklamasını okuyan Hasankeyf Dayanışma Kampı Koordinatörü Akgün İlhan, duyarlı kesimlere kampa katılım çağrısı yaptı. 7 gün sürecek kampa baraj mağdurları, Türkiye ve yurt dışından çevreci örgütler, STK'lar, üniversite öğrencileri, hukukçular, sanatçılar, belediye başkanları ve milletvekilleri katılacak.

"Hasankeyf ile Dayanışma Kampı"na tüm duyarlı bireylerin ve kurumların desteğini beklediklerini söyleyen Kampı Koordinatörü İlhan, "Yok edilmek istenen bizim tarihimiz, kültürümüz, doğamız. Bu değerlerin her zerresinde payımız var. Dur demezsek, elimizden alınacaktır bizim olan. Köksüz, soysuz bir nesil taşıyacağız yarınlara. 7 gün sürecek kampta baraj mağdurları çevreci örgütler, STK'lar, üniversite öğrencileri, hukukçular, sanatçılar, yazarlar ve basın mensupları, belediye başkanları ve milletvekilleri bir araya gelecek. Kamp süresince konferans, panel, atölye, söyleşi, gezi, müzik dinletisi ve sivil itaatsizlik etkinliklerinin yanı sıra yarışmalar ve birçok sosyal ve kültürel aktivite düzenlenecek. Herkesi kampa bekliyoruz. Hasankeyf'e sahip çıkmak hepimizin görevidir." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından yaşatma girişimi üyeleri ile STK temsilcileri Gülistan Caddesi'nde kamp programı ile ilgili broşür dağıttı.