Fatih Altaylı, Avcı'dan çıkan kayıtlarla ilgili şikayetçi oldu

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde ele geçirilen ve yasa dışı kaydedilen ses ka

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın ofisinde ele geçirilen ve yasa dışı kaydedilen ses kaydıyla ilgili ifade veren gazeteci Fatih Altaylı, söz konusu kayıtlarla ilgili şikayetçi oldu. Aynı konuda ifade veren gazeteci Mehmet Ali Birand'ın şikayetçi olmamasını anlamadığını belirten Altaylı, "Dinlendiğimizi biliyorduk, ama illegal olması hoş değil." dedi.

Hanefi Avcı'nın ofisinde ele geçirilen ve yasa dışı kaydedildiği belirtilen ses kayıtları ile ilgili bugün de gazeteci Fatih Altaylı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Altaylı, soruşturma savcısı Kadir Altınışık'a mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altaylı, Avcı'nın ofisinde bulunduğu söylenen ve 1990'ların ortasından kalma ses kayıtları ile ilgili ifade verdiğini söyledi. Altaylı, şikayetçi olduğunu kaydetti. Konuşmalarının içeriği sorulan Altaylı, "Alakası olmayan konularda. Soruşturma açısından söylemem mümkün değil. O dönemde yazdığım bir yazıya gösterilen tepkilerle ilgili çeşitli kişilerle yaptığım telefon görüşmelerini kaydetmişler. O zaman emniyet aleyhinde bir yazı yazmıştım. O yazıya ilişkin tepkiler kaydedilmiş. 15 yıldır saklanmış." dedi.

Kayıtların dinletilip dinletilmediği sorulan Altaylı, kayıtların dinletildiğini söyledi.

"Resmi mi illegal dinleme mi?" sorusuna Altaylı, "İllegal olduğu kesin dinlemelerin. Yapan kişiler hakkında zaten şikayetçi oldum. Kim olduğunu bilemiyorum tabi." karşılığını verdi.

Avcı'dan şikayetçi olup olmadığı sorulan Altaylı, "Avcı diye bilmiyorum. Avcı'nın Eskişehir'deki ofisinde çıkan kayıtlar. Sonuçta bu kayıtları kim yaptıysa soruşturma ortaya çıkaracak. Onlardan şikayetçi oldum." diye konuştu.

Kayıtlar döneminde Avcı ile herhangi bir irtibatı olup olmadığı sorulan Altaylı, Avcı ile hayatında bir kez karşılaştığını anlattı. Altaylı, "Birkaç ay önce bir cenazede gördüm, selamlaştım. Avcı'yı bilmem, tanımam. Hiç konuşmuşluğum da yoktur." dedi.

Aynı konuyla ilgili dün de Birand'ın adliyeye geldiği ve şikayetçi olmadığı hatırlatılan Altaylı, "Birand'ı anlamak mümkün değil. Birisi beni illegal dinliyorsa ben şikayetçi olurum. Eğer bir gazeteci kendisini illegal dinleyenden şikayetçi olmuyorsa ortada bir sorun var demektir." şeklinde konuştu.

Birand'ın Avcı ile arasının iyi olduğunu söylediği hatırlatılan Altaylı, "Aramızın iyi olması benim hakkımda kanunsuzluk yapmasını gerektirmez. Aramız iyi de olsa, benim babam dinlemiş olsa yine şikayetçi olurum." dedi.

"Bir kişi ile mi görüşmeniz var?" diye sorulan Altaylı, "Beni arayan, polis olduğunu söyleyen kişilerle telefonda yaptığım tartışmalar. Bir de Teke Tek ekibimle yaptığım görüşmeler." karşılığını verdi.

O DÖNEM DOĞAN'DA ÇALIŞAN HERKES GELECEK SIRAYLA

Dinlendiği dönemde tehdit alıp almadığı sorulan Altaylı, 'hayır' cevabını verdi. Başka gazetecilerin olup olmadığı sorusuna Altaylı, "Herhalde vardır. Zannederim o zaman Doğan'da çalışan herkes gelecek sırayla. Çünkü belli ki orayı dinlemişler." diye konuştu.

Ses kaydından haberi olup olmadığı ve tepkisi sorulan Altaylı, "Şaşırmadım. Ama şok yaşadım. İnsanın böyle dinlenmesi hoş bir şey değil. Yıllardır dinlendiğimizi biliyoruz. Dinlemiyorlarsa hata ediyorlar diye düşünülebilir. Bizi dinlemeyecekler de kimi dinleyecekler. Ama sonuç olarak hoş değil, hele illegal olması hiç hoş değil." şeklinde konuştu.

Kayıtların neden saklamış olabileceği sorulan Altaylı, bunun nedenini bilmediğini söyledi. Altaylı, "Ben de onu anlamadım. Saklanacak bir şey yok. Çeşitli kişilerle birbirimize bağırış çağırış küfürleşiyoruz." dedi.

"Çalıştığınız kurumun telefonu mu sizin telefonunuz mu dinlenmiş?" diye sorulan Altaylı, hangi telefonun dinlendiğini bilmediğini kaydetti.