Bdp'nin Açıklaması Olaylı Bitti

Muş'ta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması olaylı sona erdi.

Parti binasından Belediye Meydanı'na kadar slogan artıp yürüyen BDP'liler, burada basın açıklaması yapmak istedi. Grupta sözde PKK bayrakları taşıyan gençlerin yüzünü açmasını isteyen emniyet yetkilileri ile BDP'liler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Tartışmanın ardından basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkanı Nimet Sezgin, Şanlıurfa ve Adıyaman'da BDP'lilerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Açıklamasında AK Parti'ye yüklenen Nimet Sezgin, "farklı tezgahlarla uyutulmak istendiklerini" iddia etti. Askerin operasyonlara son vermesi gerektiğini belirten Sezgin, Kürt sorununun çözümüne katkı sunulması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasında Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998 tarihinde Suriye'den çıkarılmasına da tepki gösteren Sezgin, bunun uluslararası bir
komplo olduğunu savundu.
Yapılan basın açıklamasının ardından partiye doğru yürüyüşe geçen gruptakiler görüntü alan polislere tepki gösterince olaylar çıktı. Yüzü kapalı gençleri gözaltına almak isteyen polis, partililerin direnişiyle karşılaştı. İtişmelerin yaşandığı tartışmaya daha sonra çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylarda, 2'si BDP il yöneticisi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. Gerginlik, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz ve BDP İl Başkanı Nimet Sezgin'in yaptığı görüşmenin ardından sona erdi.
Polisleri yuhalayan gruptakiler daha sonra parti binasına gitti.
Öte yandan, muhtemel olaylara karşı Belediye Meydanı'nda çevik kuvvet ekipleri hazır bekletiliyor.