Yök Genel Kurulu Toplantısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni kurulan Türk-Alman Üniversitesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulmak üzere üç rektör adayı belirledi.

Yök Genel Kurulu Toplantısı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirilen YÖK Genel Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, yeni kurulan Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan başvuruların değerlendirmeye alındığı ve adaylar arasında üç ismin Cumhurbaşkanlığı'na bildirilmesine karar verildiği bildirdi. Cumhurbaşkanlığına gönderilen üç isim , "Prof.Dr. Ziya Şanal, Prof.Dr. İlhan Kocaraslan ve Prof.Dr. M.Hakan Hakeri" olarak açıklandı.
Toplantıda, iki vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine de karar verildiği belirtilerek, bu üniversiteler ve rektör adaylarının isimleri "İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Prof. Dr. Adem Esen, Okan Üniversitesi Prof. Dr. Ayşe Şule Kut" olarak açıklandı.
YÖK Genel Kurulu'nda devlet üniversitelerine ait 17 fakülteye ise dekan ataması yaptı. Dekan ataması yapılan fakülteler ve dekanları ise şöyle:
"Ağrı İbrahim Çeçen Eğitim Prof. Dr. Kazım Köktekin, Akdeniz İlahiyat Prof. Dr. Ahmet Yaman , Akdeniz Tıp Prof. Dr. Oktay Dinç, Dicle İlahiyat Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, Düzce İşletme Prof. Dr. Nigar Çakar, Erciyes Tıp Prof. Dr. Muhammet Güven, Erzincan Eğitim Prof. Dr. Halil Koca , Erzincan İlahiyat Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Karadeniz Teknik Fatih Eğitim Prof.Dr. Adnan Baki, Ondokuz Mayıs Diş Hekimliği Prof. Dr. Selim Arı, Rize Eğitim Prof.Dr. Ali Rıza Akdeniz, Rize Fen Edebiyat Prof. Dr. Oktay Torul,
Rize Su Ürünleri Prof. Dr. Selami Şaşmaz, Rize Tıp Prof. Dr. Arif Yılmaz, Selçuk Beyşehir Ali Akkanat İşletme Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Selçuk Seydişehir Mühendislik Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, Siirt Eğtim Prof.Dr. Ömer Yavuz."
Açıklamada, YÖK tarafından vakıf üniversitelerine ait 5 fakülteye aday olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildiğini kaydederek, bu üniversitelerin fakülteleri ve dekan adayları da şöyle belirtildi:
"Fatih İktisadi ve İdari Bilimler Prof. Dr. Murat Karagöz, İstanbul Arel İletişim Prof. Dr. Şermin Tekinalp, İstanbul Aydın Güzel Sanatlar Prof. Dr. İ. Vildan Alptekin, Maltepe Tıp Prof. Dr Levent Çelik, Zirve İktisadi ve İdari Bilimler Prof. Dr. Fevzi Akıncı."
Açıklamada, Gelişim, Eğitim, Kültür, Sağlık ve Sosyal Vakfı'nın kurmak istediği İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne ilişkin sunumun izlendiği ve olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verildiği kaydedildi. Bir sonraki genel kurul toplantısının 3-4 Kasım tarihlerinde yapılmasına karar verildiği belirtildi.