Rasmussen'e Top'lu Eylem

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Türkiye'nin NATO'ya olan güçlü bağlılığına teşekkür etmek ve NATO-AB ilişkilerinin nasıl geliştirileceğini ele almak için Ankara ziyareti İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından protesto edildi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Türkiye'nin NATO'ya olan güçlü bağlılığına teşekkür etmek ve NATO-AB ilişkilerinin nasıl geliştirileceğini ele almak için Ankara ziyareti İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından protesto edildi. Eylemde TGB'li üyeler Rasmussen'in fotoğrafının bulunduğu topla NATO binası önünde futbol oynadı.
TGB'li üyeler Şirinyer'de toplanarak 'Yankee Go Home', Türk-Kürt kardeştir, NATO kalleştir' şeklindeki sloganlar eşliğinde NATO binasına doğru yürüyüş gerçekleştirdiler. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı NATO binası önünde basın açıklamasını TGB adına Özgür Senger gerçekleştirdi. Rasmussen'in Türkiye'ye iç savaş çıkarma niyeti ile geldiğini iddia eden Senger basın açıklamasında; "Rasmussen Türkiye'ye bir iç savaş çıkarmak için gelmiştir. Niyet açıktır. Hedef Türkiye'yi bölmek, araç Türkü Kürtle, Kürdü
Türkle savaştırmaktır. Biz buna izin vermiyoruz. Rasmussen, karşımızda titre. Bu vatanı size böldürtmeyeceğiz" ifadelerinde bulundu.
Basın açıklamasını ardından üzerinde Rasmussen'in fotoğrafı bulunan bir topla TGB'li üyeler kısa süre futbol oynadılar. Yapılan bu eylemin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.