Muğla Dp'de Yeni Yapılanma

Demokrat Parti'nin 19 Haziran'da Ahmet Taner Kışlalı salonunda gerçekleştirdiği 7'inci kurultayında Tansu Çiller'in Genel başkan olmasını isteyen DP Muğla İl Başkanı Erol Kapiz'i görevden almak için iki Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Muğla'da il yönetiminin görüşlerini aldı

Demokrat Parti'nin 19 Haziran'da Ahmet Taner Kışlalı salonunda gerçekleştirdiği 7'inci kurultayında Tansu Çiller'in Genel başkan olmasını isteyen DP Muğla İl Başkanı Erol Kapiz'i görevden almak için iki Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Muğla'da il yönetiminin görüşlerini aldı.
Demokrat Parti'de daha önce Merkez İlçe Başkanı Zekai Alper Genel merkez tarafından görevden alınmıştı. Görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Zekai Alper'in yerine henüz atama yapılmazken, dün Muğla'ya, partinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri eski Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik ve Manisalı Hüseyin Genç geldi. GİK üyeleri Partinin il yönetim kurulu üyeleri ile tek tek görüşürken, görüşme esnasında Muğlalı GİK üyesi Latif Sakıcı da hazır bulundu.
DP İl Başkanı Erol Kapiz'in 19 Haziran'da yapılan 7'inci Olağanüstü kongrede Tansu Çiller'in DP'nin başına geçmesi için kulis yaptığı, bunun sonucunda da önce partinin Merkez İlçe Başkanının görevden alındığı öğrenildi. DP İl Başkanı Kapiz, "Ankara'daki il başkanları toplantısında Merkez İlçe Başkanının neden görevden alındığı sordum. Genel Başkanımızın bundan bilgisinin olmadığın öğrendim. İl yönetiminin ve genel başkanımızın bilgisi dışında görevden alınmasından sonra parti müfettişlerinin görevlendirilerek Muğla'ya gönderilmesini istedim. Salı günü Genel İdare Kurulundan Bülent Şimşek Özçelik ve Hüseyin Genç Muğla'ya geldi. GİK üyeleri Merkez ilçe yönetimi ile görüşmesi gerekirken, il yönetimi ile görüştü. Demek ki sıra bana gelmiş. 65 İl başkanı Tansu Çiller'i Genel Başkan olarak görmek istiyor. Özellikle Ege ve Marmara bölgesindeki iller. Görevden alınacak il başkanları arasında İzmir ve Aydın'da olduğunu tahmin ediyorum. Biz Ege ve Marmara bölgesindeki il başkanları olarak ayda bir defa bir araya geliyoruz. Bundan rahatsız olanlar var. Son toplantımız Yalova'da yapılacaktı. Genel Merkez bundan rahatsız oldu ve Yalova il yönetimini üstü kapalı tehdit ederek toplantı iptal oldu" dedi.