Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Alp: Zergan Deresi Projesi'nin 2011'de gerçekleştirilmesini bekliyoruz

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, Zergan Deresi ile ilgili hazırlanan projenin 2011'de hayata geçmesini beklediklerini söy

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, Zergan Deresi ile ilgili hazırlanan projenin 2011'de hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Alp, 3 belediye başkan yardımcısı, encümen üyeleri ve belediye bünyesinde görev yapan birim amirleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerle yemekte buluşan Alp, ilçenin öncelikli sorunlarının başında gelen Zergan Dersi'nin ıslahı için yürütülen çalışmaları anlattı. İki yıldır Zergan Deresi'nin ıslahı için oluşturulan kamuoyu ve gösterilen çabalarda nihayet önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Başkan Vekili Şerife Alp, belediye tarafından proje aşamasına getirilen Zergan Deresi'nin Islahı için geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gittiklerini söyledi. Mardin Milletvekilimiz Mehmet Halit Demir ile birlikte bir hafta boyunca bakanlıkların müsteşarları ve genel müdürlerle görüştüklerini kaydeden Alp, "Sorunun önemini ve aciliyetini anlattık, hazırladığımız projeyi paylaştık. Proje, Zergan'ın 9 kilometresini içeriyor. İçinde 9 adet parkımız mevcut. Ayrıca 4 adet köprü kurulacak. Belediye olarak 25 evi kamulaştırmamız gerekecek. Muhataplarımızla diyalog halinde olabilecek bir komisyon oluşturacağız. 2011 yılında bu projemizi hayata geçireceğimize inanıyorum." dedi.

KIZILTEPE'YE ARITMA TESİSİ KURULACAK

Hazırlanan projeyi basına göstererek detayları anlatan Başkan vekili Şerife Alp, arıtma tesisi kurmak için İbrahimiye mevkiinde arazi aldığını da açıkladı. Yürüttükleri çalışmalara milletvekili Halit Demir ve gazeteci- yazar Mehmet Altan'ın ciddi destek verdiğini dile getiren Alp, yerel basın ve kamuoyu duyarlılığının sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Vekili Alp şöyle devam etti:

"Ankara'da yapılan Arıtma tesisi görüşmesinden olumlu sonuçla ayrıldık. 250 bin nüfuslu bir kentin kanalizasyonu arıtılacak ve yeniden tarlada sulama için kullanılabilecek. Eski belediye binasının yıktırılmasıyla hızlandırılan yeni kent meydanı çalışmasının 'sanat sokağı' çalışması olarak algılanması yanlıştır. Bu bir bulvar çalışmasıdır. Kızıltepe Orduevi olarak kullanılan Halk Bankası'nın karşısındaki askeri bölgenin duvar ihlalini Ankara'da yaptığımız girişimlerin sonucunda yıktırarak yaklaşık 4 metre geri çektikten sonra yeniden inşa edeceğiz. Yıkılacak duvarın yerine geniş bir kaldırım yapacağız. Özellikle kenar mahallelerimizden başlayarak ilçe merkezimize doğru ilerleyen alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızda hatırı sayılır bir mesafe kat ettik."

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda, yemeğin verildiği restorantın duvarlarına tutuklu bulunan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün resimleri asıldı.