İşine gelince 'Hanefi'

CHP'nin 'terör örgütüne yardım'dan tutuklanan Hanefi Avcı'ya desteği şaşırttı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin tutuklandığı ARASTA Operasyonu'nu yapan Avcı'yı 'iktidar görevlendirdi' diyerek suçlayan CHP'liler dün Silivri Cezaevi'ne çıkarma yaptı. Avcı'yı ziyaret eden vekiller 'arkandayız' mesajı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Edirne ve Eskişehir'deki görev süresi sırasında 'iktidar partisinin adamı' olarak suçladığı Hanefi Avcı'ya 'terör örgütüne yardım' suçundan tutuklanınca sahip çıktı. CHP'li milletvekilleri, özellikle Edirne'nin partili Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandığı süreçte 'hedef adam' olarak ilan ettiği Avcı'yı dün Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.
CHP'NİN AVCI FİKRİ ÇARK ETTİ
CHP'li milletvekilleri Ahmet Ersin, Çetin Soysal, Malik Ejder Özdemir ve Ali Rıza Ertemür, dün saat 11.00 sıralarında Hanefi Avcı'nın tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne geldi. CHP'lilerin Adalet Bakanlığı'nın izniyle ziyaret ettikleri Edirne ve Eskişehir emniyetinin başındaki Avcı hakkındaki fikirlerinden çark etmesi dikkat çekti. CHP, Devrimci Karargâh Örgütü'ne yardımdan tutuklanan Avcı'yı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin 2008 yılındaki ARASTA operasyonunda tutuklanarak 5 buçuk ay cezaevinde yattığı süreçte 'iktidarın müdürü' olarak suçlamıştı.
'İKTİDARIN MÜDÜRÜ'YDÜ
CHP, tutuklu Avcı'yı sadece ARASTA operasyonu sırasında hedefe oturtmadı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin odasına alınan LCD televizyonun içinden yüksek kalitede ses ve görüntü kaydı yapabilen bir cihazın çıkması üzerine CHP, oklarını Avcı'nın üzerine çevirmişti. ARASTA operasyonu sırasında ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklanan ve kefaletle serbest bırakılan Sedefçi ise dinleme işinin arkasında Avcı'nın bulunduğunu açıkça dile getirmişti. Bu gelişmelerin ardından CHP'liler Avcı'dan 'iktidarın özel olarak görevlendirdiği müdür' olarak bahsetmişti.
BÜYÜKERŞEN'İ BİTİRECEKTİ
CHP, bugün sahip çıktığı Avcı'yı Eskişehir emniyetinin başına atandığı zaman da 'iktidarın adamı' olarak suçlamıştı. CHP'liler, Avcı'nın Demokratik Sol Parti'li (DSP) Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i bitirmek ve AK Parti'yi güçlendirmek için Eskişehir'e özellikle atandığını iddia etmişti. Eskişehir emniyetini ziyaret eden Büyükerşen'in 'Sizi beni bitirmeye gönderdiklerini biliyorum. Böyle bir teklif olumlu bulmuşsunuz. Bana haberler geldi. Siz iyi bir istihbaratçısınız ama Eskişehir halkı da iyi istihbarat toplar' ifadeleri basında yer bulmuştu.

Sedefçi'yi partiden ayırdı
Hanefİ Avcı, Edirne Emniyet Müdürü olduğu 2008 yılının Mart ayında 'Arasta' adını verdiği operasyonla aralarında CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 9 kişi tutuklatmıştı. Sedefçi'yi, odasına böcek yerleştirip dinleyen Avcı'nın operasyonu geniş yankı uyandırmıştı. Sedefçi hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP'den istifa etmişti.

Ergenekon turu!
Silivri'ye giderek Avcı ile görüşen isimlerden birisi olan CHP Milletvekili Ahmet Ersin, ziyarete ilişkin açıklama yaptı. Ersin, Avcı'nın emniyetten ve özellikle İstihbarat Dairesi Başkanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilgili kendilerine bilgiler verdiğini söyledi. Hanefi Avcı'nın moralinin yerinde olduğunu belirten Ersin, Avcı'nın kendilerine anlattığı bazı şeyleri ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aktaracaklarını bildirdi. Ote yandan CHP'li vekillerin Silivri'de Ergenekon sanığı gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile görüşmek istekleri ancak izin engeline takıldıkları öğrenildi. Özkan ve Balbay'la sadece Adalet Bakanlığı'ndan daha önce izin alan Çetin Soysal'ın görüştüğü ifade edildi. CHP'li vekillerin bir sonraki durağı ise İstanbul Üniversitesi Kardeoloji Enstitüsü oldu. Vekiller burada tedavisi süren Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Çetin Soysal ve Ahmet Ersin, Haberal hakkındaki tutukluluk kararının kaldırılması gerektiğini öne sürdü.