Chp Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş;

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, CHP İl, ilçe ve belde örgütleri olarak birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin ve Nevşehir'in daha aydınlık günlere kavuşması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi

CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, CHP İl, ilçe ve belde örgütleri olarak birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin ve Nevşehir'in daha aydınlık günlere kavuşması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum sürecinde, Türkiye'nin ve Nevşehir'in CHP'ye ihtiyacı olduğunun görüldüğünü söyledi. Partilerinin mevcut iktidarın tek alternatifi olduğunu belirten Yumuş, Türkiye gündemini ve Nevşehir'i ilgilendiren konularda değerlendirmelerde bulunmaya devam edeceklerini kaydetti. Yumuş, "Son günlerde Üniversitelerde Türban sorununun ortadan kaldırılması konusunda yaşananlar partimiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip ediliyor. Sayın Genel Başkanımızın bu konudaki açıklamalarına katılmamak elde değil. Bir ülkede üniversitelerin, üniversite gençliğinin susması, o ülkede demokrasinin askıda olduğu, çalışmadığı, ülkenin geleceğinin parlak olmadığı anlamına gelir. Üniversitelerin sayısı artırıldı ama üniversitelerin sayısı kadar öğrenci yurtlarının sayısı arttı mı? Hayır. Amaç öğrencileri üniversitelere kazandırmak değil, onları belli karanlık odaklara tutsak durumunda bırakmak. Gençlere sahip çıkmayacaksın, yurt yapmayacaksın, sonra ahkam keseceksin. Kendi gençliğine sahip çıkmayan bir iktidar, ülkenin geleceğine sahip çıkamaz. Referandumun ardından yeni anayasa değişikliği konusunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin tavrı AK Parti'nin ezberini bozdu. Başbakan, yeni anayasa çalışmalarına Partimizin itiraz edeceğini düşünüyordu. Şimdi kendisi kaçıyor. Çünkü, ezberi bozuldu. Güya Meclisin işi çokmuş, yeni anayasa için 2011 seçimlerinin sonrası beklenmeliymiş. " dedi.
Nevşehir iline ilişkin değerlendirmelerde de bulunan ve Nevşehir'in yaşadığını iddia ettiği sorunları sıralayan CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, şehrin sorunlarını çözmek için CHP olarak büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade etti. Yumuş sözlerini şöyle sürdürdü; "Ülkemiz gündemindeki bu iki gündemin ardından Nevşehir'imize baktığımızda gördüğümüz şudur ki, iktidar partisi referandumda beklediğini bulamamış durumda. Referandumu adeta seçim arenasına çeviren ve her zaman olduğu gibi mağdur rollerini iyi oynayan Nevşehir Milletvekilleri tıpkı ilimize gelip yüzde 80 oranında oy bekleyen bakanlar gibi büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Cumhuriyet Halk Partisi İl, ilçe ve belde örgütleri olarak 2011 Haziran ayında yapılması beklenen genel seçimlere kadar tempomuzdan hiçbir şey kaybetmeden çalışmaya devam edeceğiz. İktidarın en tek alternatifi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak AK Parti'nin yapmadıklarını, yapamadıklarını, ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını tek tek halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Referandum sürecinde Çiftçilere 'Bu yıl ki elektrik borcunuzu ödeyin' çağrısında bulunan AK Partili'lerin şu ana kadar tam 12 yılı aşan tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borcu bilmecesine bir çözüm üretemediğini görüyoruz. Nevşehir Ziraat Odası Başkanı'nın açıklamalarına göre 360 Milyon lirayı bulan elektrik borcu ne yazık ki bu yıl da çiftçimizin elini kolunu bağlamaya devam ediyor. Zaman zaman borçları nedeniyle icra kapılarına düşen çiftçimiz AK Parti'nin samimiyetsizliğini sadece bu örnekten gayet iyi bir şekilde anlamıştır. Onların derdi bu soruna kökten bir çözüm getirmek değil, her zaman olduğu gibi bol laf üretip tek bir icraat bile yapamamaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilimizin en büyük sorunlarından birinin de Nevşehir'de yıllardır ciddi, dişe dokunur yeni iş imkanlarının yaratılamaması olduğuna inanıyoruz. Son yıllarda kalifiye iş istihdamı yaratıyoruz diyerek gençleri üç beş aylığına kurslara tabi tutan AK Parti'nin ne yazık ki ilimizde bu konuda yaptığı tek bir çalışma yok"