Savcı oğluma zarar vereceğini söyledi

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın...


Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın dün görülen 87. duruşmasında Hamza Demir, savunma yaptı. Soruşturma sırasında savcı tarafından tehdit edildiği ve bu yüzden ifadesine okumadan imza attığını öne süren Demir'in, savcılık ve nöbetçi mahkemede verdiği ifadeleri okundu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün savcılık ifadesini okuduğu bir bölümde Demir, "Ben böyle demedim. Onlar yazmış" dedi. Demir, Şengün'ün, "İyi de bunu telefon konuşmasında söylemişsiniz. Kayıtları var" sözü karşısında ise suskun kaldı.

'Böyle birşey demedim'
Şengün'ün okuduğu savcılık ifadesinin bazı yerlerini kabul ettiğini, bazı yerlerini ise düzeltmek istediğini belirten Demir, tutuklandıktan 2-3 gün sonra savcılığa tekrar çıkarıldığını söyledi. Demir, ifadesini alan savcının oğluna zarar vereceğini söyleyerek kendisini tehdit etmesi nedeniyle 21 Eylül 2008 tarihli bu imzasız ifade tutanağını kontrol etmeden imzalamak zorunda kaldığını öne sürdü. Çapraz sorguda sorulara cevap vermeyeceğini söyleyen Demir, savcılık ifadesi okunduğu sırada bazı bölümlerde de, "Ben böyle birşey demedim" diyerek düzeltmeler yaptı.

Ara karar açıklandı
Mahkeme sanık ve avukatların taleplerine geçen haftaki taleplerine ilişkin alınan kararları açıkladı. Buna göre, tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun, Eşref Bitlis, Turgut Özal, Cem Ersever ve Behçet Oktay'ın ölümleriyle ilgili anlatımlarını içeren tutanakların gereğinin yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne gönderilmesine, tutuksuz sanık Ferda Paksüt'ün mahkeme kalemine bizzat başvurması halinde ses dosyalarının  kendisine teslim edilmesine, İbrahim Şahin'in tüm raporlarının Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderilerek, ceza ehliyeti konusunda nihai rapor düzenlenmesine karar verildi.