Öğrencilerden 'Müdürümüzü Geri İstiyoruz' Eylemi

Burdur'un Bucak ilçesindeki Ayfer Gök Lisesi öğrencileri, okul müdürünün başka bir okula atanması üzerine Süleyman Demirel Bulvarı'nı trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Ayfer Gök Lisesi öğrencileri, okul müdürlerinin başka bir okula atanmasına yaptıkları eylemlerle tepki gösterdiler. Ayfer Gök Lisesi Müdürü Murat Tolunay'ın Bucak Anadolu Lisesine tayinin çıkması üzerine, müdürlerinin gönderilmesinden üzüntü duyan yaklaşık 400 üzerinde öğrenci okulda başlayan protestolarını Süleyman Demirel Bulvarında yolu trafiğe kapatarak gösterdi. Daha sonra yolu açan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önen kadar slogan atarak yürüdü. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen öğrenciler
"Müdürümüzü geri verin" diyerek slagonlar atıp, alkışlar ve ıslıklar ile protesto etti. Yaklaşık yarım saat İlçe Milli Eğitim müdürlüğü önünde alkışlar ıslıklar ve slagonlar atan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girmeye çalışınca polis öğrencileri içeri sokmadı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen Bucuk Kaymakamı Osman Hacıbaketaşoğlu ile uzun süre pazarlık yapıp müdürümüzü geri verin diyen öğrencilere kaymakam "Çocuklar her öğretmenin bir rotasyonu ve görev yapma süresi var.
Keşke ben de Murat hocanın yerinde olabilseydim. Sizler Murat hocayı çok seviyorsunuz. Ama bu tür değişiklikler zaman zaman olacak" dedi.
Öğrenciler kaymakam Hacıbektaşoğluna "Müdürümüzü geri verin ya vereceksiniz yada biz burada oturma eylemi yapacağız demeleri üzerine Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu "Siz okulunuza gidin derslerinize girin konuyu değerlendireceğiz" dedi. Öğrenciler "okul müdürümüzü geri vermezseniz biz yine buraya geleceğiz" diyerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden sesiz şekilde dağılarak okullarına gittiler.