Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi Açıldı

Ödemiş Belediyesi'nin 300 hayvan kapasiteli yeni bakımevi ve rehabilitasyon merkezi hizmete açıldı

Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi Açıldı
Ödemiş Belediyesi'nin 300 hayvan kapasiteli yeni bakımevi ve rehabilitasyon merkezi hizmete açıldı. Ödemiş Belediyesi'nin sokak hayvanlarının bakımını yapacağı ve hayvan sahiplerinin hayvanlarını bırakıp pansiyon hizmeti alabileceği hayvan bakımevi Üzümlü köyü yolu üzerinde kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla hizmete girdi.
Açılışa Ödemiş Kaymakam vekili Ali Cergibozan, Belediye başkanı Bekir Keskin, Belde belediye başkanları, Daire müdürleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Orman Bakanlığı doğal hayatı koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Osman Avcı, HAYTAP ege koordinatörü ve Hayvan koruma vakfı Başkanı Funda Ersoy ile kalabalık davetli topluluğu katıldı. Açılışta konuşan Ödemiş Belediyesi veterineri ve hayvan bakımevi sorumlusu Aylin Aktaş, merkezin çok yararlı olacağını belirterek, bugüne kadar 550 sokak köpeği ve 20 kediyi kısırlaştırarak doğal yaşamlarına geri bıraktıklarını ve 60 sahipsiz hayvanın sahiplendirildiğini söyledi. Açılışa katılan Ege Bölgesi HAYTAP Genel Koordinatörü ve Vakıf Başkanı Funda Arsoy, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'in sahipsiz sokak hayvanları konusunda duyarlı davrandığını söyledi.Sahipsiz hayvanlar konusunun zehirleme ile değil, rehabilitasyon ile çözülebileceğine işaret eden Arsoy, ''Sorunu çözmek kısırlaştırma, aşılama, kayıt altına alma ve işaretleme yöntemiyle mümkündür. Ödemiş Belediye Başkanımıza sahipsiz sokak hayvanlarına hızla sahip çıktığı, konunun sivil toplum kuruluşu ve hayvansever konusu olmadığını anlayarak, çözüm getirdiği için teşekkür ediyorum" dedi.
Arsoy, "Ödemiş Belediye başkanımız Sayın Bekir Keskin'in ilk el attığı konulardan olan sahipsiz sokak köpeklerine sahip çıkması olmuştur. Konu savunmasız, korumasız, çaresiz kesim olup, öncelik verilen projede ilk yer alıp, İnsanlık boyutu ve İnsanlık borcunun ne kadar önemli olduğunu vurgulaması açısından önemlidir. Geçmiş dönemler de köpeklerin zehirlenerek bundan kurtulmanın çaresini arayan Belediyelerimiz olmuştur. Ekolojik dengeyi koruma adına köpeklerde nesline sahip çıkma adına 5 yerine 10 yavru yaparak kendi neslinin korunması için adeta savaşmıştır. Tüm canlılara duyulan saygıyı, sokakta yaşayan canlılara da duyulmasını istiyoruz. Sorunu çözmek, kısırlaştırmak, aşılamak, kayıt altına almak ve işaretlemekle mümkündür. Bununla ilgili yasa 2004 yılında çıktı. Her belediye köpekleri kamyonlara doldurup başka yerlere atmak yerine 50 şer tane köpeğe sahip çıkarsa sorun çözülür" dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise hayvan bakımevinin ilçe için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: ''Bu merkezde sevimli dostlarımız için bir yaşam alanı oluşturduk. Sokak hayvanlarının burada her türlü bakımı yapılacak. Kısırlaştırma, aşılama gibi işlemler uygulanacak. Aynı zamanda bir hayvan pansiyonu olarak hizmet verecek bakımevinde ameliyathanemiz de bulunuyor. Modern bir bakımevi oluşturarak hayvan dostlarımızla ilgileneceğiz. 300 hayvan kapasiteli bakımevine getirilen hayvanlar bakımları ve kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına geri bırakılacaklar"
Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu'nun izinde olması nedeniyle vekaleten Ödemiş Kaymakamlığı'nda görev yapan ve hayvan bakımevinin açılışına katılan Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan da insan sevmenin yolunun hayvanları sevmekten geçtiğini ifade ederek, ''Ödemiş Belediyesi çok faydalı bir merkezi faaliyete sundu. Günümüzde sorun olarak görünen ama pek fazla önemsenmeyen bir konuya gayet duyarlı bakarak bu tesisin oluşturan Belediye Başkanı Bekir Keskin'i tebrik ediyorum" dedi. Ali Cergibozan "Hayvanların yaşama hakkı var. Barınma hakkı var. Bakıma ihtiyacı var. İnsan dört duvar arasında yaşamıyor. Tüm canlıların da aynı hassasiyette olduğunu göz önünde bulundurmamız gerekli. Bu yüzden onlarında yaşam haklarına hassasiyet göstermeliyiz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Maral-Oğuz kolejinden bir grup öğrenci Başkan Keskin'e hayvanlara sahip çıkılmasından dolayı bir demet çiçek verdi. Konuklar hayvan bakımevini merkezini gezdi ve sorumlu Aylin Aktaş'tan tesis hakkında bilgiler aldı.