İsrail'den Alınan Hayvanlar Gaziantep'e Geldi

Hayvanat bahçesine konulmak üzere İsrail'den alınan hayvanlar, Gaziantep'e getirildi.

Kudüs'teki İncil Hayvanat Bahçesi ve Ramat Gan Safari'den alınan, suni döllenme ile doğan 5 yaşındaki Gabi adlı fil ile bir su aygırı, maymun ve zebra, dün akşam geldikleri Mersin Limanı'ndaki gümrük işlemlerinin ardından Gaziantep'e getirildi. Hayvanlara seyahat esnasında strese girmemeleri için bakıcıları tarafından özel ihtimam gösterildiği, fillerin sürekli hortumla yıkanırken, su aygırının ise özel su havuzu içinde bulunduğu belirtildi. Diğer hayvanlara ise yolculuk boyunca meyve ikram edildiği
kaydedildi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler, uzun geçen yolculuk boyunca herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını ve hayvanların sağ salim olarak Gaziantep'e ulaştırıldığını belirtti. Özsöyler, hayvanların kendileri için hazırlanan özel bölümlere alınacağını ve yarın geniş kapsamlı bir basın toplantısı ile tanıtılacaklarını kaydederek, "Tüm Türkiye'yi ve Gaziantep"i bahçemize bekliyoruz" diye konuştu.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne daha önce Sri Lanka ve Tanzanya'dan fil getirilmesi konusunda yapılan girişimler olumsuz sonuçlanmış, yaklaşık 2 yıl önce İsrail'e yapılan talebe ise olumlu yanıt verilmişti.