Bol şanslar Kenan!

Büyük yarış saat 14.00'ten itibaren Eurosport'tan canlı yayınlanacak. 243 puanla genel klasmanda ilk sıra...


Büyük yarış saat 14.00'ten itibaren Eurosport'tan canlı yayınlanacak. 243 puanla genel klasmanda ilk sırada yer alan milli sporcumuz, Magny Cours Pisti'nde gerçekleştirilecek mücadelede ilk 6 sırayı elde ettiği takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. Sofuoğlu'nun en yakın rakibi olan Kuzey İrlandalı Eugene Laverty'nin ise 227 puanı bulunuyor.
Milli sporcumuz, dün yapılan sıralama turlarında 1 dakika 41.372 saniyelik zamanıyla ilk sırayı elde ederken; Laverty 1.41.813'lük derecesiyle ikinci oldu. Temsilcimiz, Fransa'ya gitmeden önce yaptığı açıklamada bu yarışta Laverty ile liderlik mücadelesi içinde olmayacağını belirterek, "Kendimi riske etmeyeceğim ve motosikletin üzerinde kalarak yarışı tamamlamaya çalışacağım. Çünkü Laverty ile kapışmaya girme gibi bir lüksüm yok. Bu büyük bir hata olur. Fransa'da liderlik için yarışmayacağım" diye konuşmuştu.
Dünya Supersport'da mücadelesi bittikten sonra sezonun son iki yarışında Moto2'de yer alacak olan milli sporcumuz, 2007'de zirvede yer aldığında tıpkı bu sezon olduğu gibi tüm yarışlarda podyuma çıkmıştı. Sofuoğlu, geçen sezonu üçüncü sırada tamamlamıştı.