Bodrum Torba Camisi törenle açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi'nde, hayırsever işadamı Yılmaz Erhal'ın yaptırdığı Torba Camisi törenle ibadete açıldı. İlçe merkezine

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi'nde, hayırsever işadamı Yılmaz Erhal'ın yaptırdığı Torba Camisi törenle ibadete açıldı. İlçe merkezine 8 km. mesafedeki mahalleye yıllardır cami yapılması için mücadele eden vatandaşlar, uzun çabalar sonucu ve işadamı Erhal'ın da katkılarıyla camiye kavuştu. Açılış törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ve diğer vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Yiğit, caminin yapılış sürecini anlatarak, emeği geçen herkese teşekür etti. Prof. Dr. Er ise camilerin, Müslüman toplumunun vazgeçilmez müesseselerinden olduğunu belirterek, "Cami, kelime anlamı olarak toplayan, biraraya getire,n kucaklaştıran demektir. Allah'a inanan herkese. kapılarımız arkasına kadar açıktır." dedi. Caminin projesini çizen bayan mimarlara teşekkür eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Er, "Mimarlarımız hep erkekler olurdu. Bugüne kadar yapılan camilerde, hanımların abdest alabileceği yerler genellikle bulunmazdı. Bayan mimarlar, bu konuya önem gösteriyor." şeklinde konuştu. İzzet Er, camiyi yaptıran Yılmaz Erhal'a bir teşekkür plaketi de takdim etti.

Tören, konuşmaların ardından lokma dağıtılması ve öğle ezanı okunmasıyla son buldu.