Bir ay sonra Türkiye'deler

Paris Motor Show, bu yıl 100'den fazla yeniliği bünyesinde barındırırken, sergilenen modellerin büyük bölümünün bir ay sonra İstanbul'da düzenlenecek İstanbul Autoshow Fuarı'na da gelecek olması dikkat çekiyor. Bazı istisnalar dışında Paris'teki yeni modellerin bir çoğu ya sadece sergilenecek ya da fuarın hemen ertesinde Türkiye yollarına çıkma

Bir ay sonra Türkiye'deler
FORD: Eskisiyle yenisi bir arada
Ford’un Türkiye’de de büyük popülaritesi bulunan modeli Focus, tamamen yenilenen haliyle Avrupa’da ilk kez Paris Motor Show’da kendisini gösterdi. Markanın “dünya otomobili” olarak lanse ettiği ve tüm dünyada aynı anda piyasaya çıkacak olan Focus, 2011’in ilk yarısında da Türkiye’de satılmaya başlanacak. Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yeni Focus ile güncel Focus’un birlikte satılmaya devam edeceğini, yeni C-Max, yenilenen Mondeo ve diğer modellerle birlikte başarılı bir satış grafiği izlemeye devam edeceklerinin da altını çizdi.

VOLKSWAGEN: Kasımda geliyor

Volkswagen, Paris’te Türk tüketicisini de yakından ilgilendiren yenilikler sergileyen bir başka marka oldu. VW’nin en önemli yeniliklerinden biri de Passat’tı. 7 nesil olarak nitelenen ve ciddi bir yenilenme harekatından geçen Passat, bu görünümüyle kasım ayında Türkiye’de satılmaya başlanacak. Yeni nesil güçlü ve daha tutumlu motorları, sportifleşen tasarımıyla dikkat çeken yeni Passat’ın en önemli kozlarından biri de 1.6 lt dizel motorlu versiyonu olacak. VW, yine yakın zamanda Türkiye’ye de getirilmesi planlanan güçlü Polo GTI modelini de sergiledi.

CHEVROLET: Sesini duyurdu!
Standında yeni Orlando minivan, Cruze Hatchback, tamamen yenilediği Aveo ve görünümü yenilenen Captiva’yı sergileyen Chevrolet, kurduğu ilginç DJ kabiniyle de ziyaretçilere müzikli dakikalar yaşattı. DJ kabininin önüne minik modeli Spark’ı yan yatırarak “parkeden” Chevrolet, tam da Avrupa Başkanı Wayne Brannon’ın dediği gibi yaptı: “Önceliğimiz, sesimizi daha gür bir şekilde duyurmak.”
Dizel motora da kavuşan yeni Aveo, yenilenen Captiva ve 5 kapılı Cruze, gelecek yıl Türkiye’de piyasaya sunulacak.

OPEL: Merhaba İstanbul
Paris’te Astra serisine yeni katılan Astra Sports Tourer ve konsept denilse de yakında seri üretime geçecek olan GTC’yi tanıtan Opel, bu araçlardan birinin basın lansmanını Türkiye’de yapmaya hazırlanıyor. Arkasında Fransızca “Günaydın Paris” yazan Astra Sports Tourer, ekimin son haftası başlayacak ve yaklaşık 20 gün sürecek bir basın organizasyonuyla İstanbul’da tanıtılacak.

LAMBORGHINI: Altıncı element

Süper spor otomobil üreticisi Lamborghini, Paris’te de ses getirmeyi başardı. Görüntüsüyle bile ürküten “Sesto Elemento” (altıncı element) adını verdiği model, her ne kadar konsept gibi görülse de bir süre sonra seri üretilecek. Sadece 999 kilo ağırlığındaki bu otomobil, Lamborghini’nin Gallardo modelinin temellerini kullanıyor. 0’dan 100 km/s hıza 2.5 saniyede çıkabilen Sesto Elemento, yüksek teknolojili karbon fiberle üretilmiş, pek çok mekanik parçasında da karbon malzemeler kullanılmış.(Levent Köprülü)