Bandırma Da Rüzgarı Bekliyor

TMMOB Makine ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubelerine bağlı Bandırma İlçe Temsilciliğinin 11-12 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri sempozyumu hazırlık çalışmaları devam ediyor

Bandırma Da Rüzgarı Bekliyor
TMMOB Makine ve Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubelerine bağlı Bandırma İlçe Temsilciliğinin 11-12 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri sempozyumu hazırlık çalışmaları devam ediyor.
Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar, Bandırma İlçe Temsilciliği Başkanı Oktay Uydaş, Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyesi Gülsün Antalyalı, Bandırma'da çeşitli ziyaretlerde bulunup sempozyum hakkında bilgilendirme yaparak, destek istediler.
Heyeti kabul eden Bandırma ilçe Kaymakamı Ali Mantı, Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri sempozyumuna her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Heyet daha sonra Bandırma Belediye Başkanı Sedat Peker'i ziyaret etti. Başkan Peker, milletvekili olduğu dönemde yenilenebilir enerji konularında mecliste ciddi girişimlerde bulunduğunu hatırlatarak, yapılacak sempozyumda rüzgar enerjilerinin ilçeye neler getireceğinin ön planda tutulması gerektiğini belirterek, sempozyuma tam destek verdiğini kaydetti.
Sempozyum heyetinin yaptığı ziyaretinden memnun kaldıklarını ifade eden Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Yazıcı ise, yapılacak sempozyumda rüzgar enerjisinin ilçeye ne kazandıracağının da tartışılması ve çözüm yollarının bulunması gerektiğini ifade ederken, ticaret odası olarak bu sempozyumun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Ziyaretlerde konuşan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, "Ülkemizde var olan enerji kaynaklarımızın büyüyen enerji talebini karşılamakta yetersiz kalması, dışa bağımlılık düzeyinin her geçen gün daha da artmasına neden olmaktadır. Yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi ve yapılan çalışmalara hız verilmesi bu açıdan son derece önemlidir. Rüzgar enerjisi potansiyeli ile Avrupa'da ilk sıralarda yer alan ülkemiz özellikle yerleşim alanları dışında 8.04 m/s ile en yüksek yıllık ortalama hıza sahip bölgedeki gelişmelerin bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı Rüzgar enerjisi ve rüzgar türbinleri yerel sempozyumu gerçekleştireceğiz. Bölgenin önemini arttıracak bu sempozyum ile aranılan sorular da cevabını bulacaktır" dedi.
Başkan Mart, "Düzenleyeceğimiz sempozyum ile Türkiye'de enerji politikalarının belirlenmesinde yerli ve yenilenebllir enerji kaynaklarının araştırılması, teknolojilerinin geliştirilmesi ve kullanılması konusunda uzman kişilerin birikimlerini sunabileceği, tartışabileceği, çözüm önerileri üretebileceği bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda bu çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlar, ülke ve toplum yararı doğrultusunda kamuoyu ile paylaşılacaktır" diye konuştu.
Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube başkanı Remzi Çınar da, rüzgar türbinlerinin üreteceği elektrik ile 20 yıl sonrasının enerji sorununun da minimum seviyelere çekileceğini belirterek, "Dünya artık doğalgazı bırakıp yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başladı. Türkiye'nin biran önce özellikle rüzgar ve güneş gibi çevreci enerji kaynaklarını kullanması gerekiyor. Yapacağımız sempozyum, bu konuda ülkenin geleceği için önemli bir adım olacaktır" dedi.