Türbanlılar mahalle baskısı oluşturabilir...

Yükseköğretim Kurulu'nun üniversitelerde türbana kapıyı aralaması yeni tartışmaların başlamasına neden oldu.

Türbanlılar mahalle baskısı oluşturabilir...

NTV öğle bültenine konuk olan Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır, Radikal Gazetesi yazarı Tarhan Erdem ve CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman “Üniversitelerde türban serbest olacak mı?” sorusunu tartıştı…

YÖK’ün kararının kişisel özgürlüklerle ilgili olduğunu ve kendi alanını ilgilendirdiğini söyleyen Tarhan Erdem, YÖK’ün verdiği karara itirazı olmadığını söyledi. Meseleyi yalnızca kişisel özgürlükler açısından ele almanın da olayın tümünü karşılamadığı ifade eden Erdem, “Kamu hizmetinde olanların kişisel özgürlüklerini kılık kıyafet bakımından kullanmaları zaten bazı alanlarda sınırlanmıştır… Kamuya eşitlik ve düzen vermek isteyenlerin kıyafetleri ve kullanacakları simgeler sınırlanmıştır. Yani birçok ülkede hâkimler peruk takar, bizde de kıyafetlerin bir cüppesi vardır o şekilde kürsüye çıkılır…” dedi.

Üniversitelerde başörtüsünün serbest olmasının bir mahalle baskını oluşturabileceği ihtimali olduğunu da belirten Araştırmacı Gazeteci Erdem, Türkiye’nin yüzde 70’nin başörtülü olduğuna vurgu yaptı ve konunun iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

Tarhan Erdem’in demokratmış gibi yaparak yarım ağızla bir söylem yaptığını söyleyen Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır, Erdem’in açıklamalarının azınlık raporu gibi suç öncesi suçu engelleyici bir söylemde bulunduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın yaptığı açıklamayı da “doğru ama geç” olarak nitelendiren Star Gazetesi Yazarı, başörtülü üniversite öğrencilerinin rejimi tehdit eden unsurlarmış gibi görülmesinin de yanlış olduğunu dile getirdi…

Tartışmaya Meclis’ten katılan CPH Milletvekili Canan Arıtman ise Türkiye’nin sanal türban tartışmalarıyla gerçek gündemini kaybettiğini ve yeniden çok zor bir noktaya getirildiğini söyledi. Arıtman, ülkenin yeniden parçalanma ve bölünme sürecine girdiğini iddia etti.