Ted Kktc'de Eğitim Meşalesini Yaktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye yanlarında olduğu için çok şanslı olduklarını belirterek, "Şanslıyız; anavatan Türkiye yanıbaşımızda

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye yanlarında olduğu için çok şanslı olduklarını belirterek, "Şanslıyız; anavatan Türkiye yanıbaşımızda. Şanlıyız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gölgesinde garanti içinde güven içerisinde yaşabiliyoruz" dedi.
Türk Eğitim Derneği'nin (TED) Kuzey Kıbrıs Koleji, Lefkoşa'da törenle açıldı. Açılış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, eski TC Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile öğrenciler ve aileleri katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, TED'in üzerine kurduğu kolej arazisinin kendi arazisi olmadığını
belirterek, bu arazinin yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kalacak bir arazi olduğunu söyledi. Eroğlu, "Eğitim Hazreti Süleyman'ın mührü gibidir. Bu mührü alabilmek için çocuklarımızın iyi eğitim alması ve çocuklarımızın iyi ellerde yetişmesi gerekir" dedi.
Bugün çocukların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde ilk ve orta eğitim tahsillerini yapabilmeleri için bundan daha güzel bir imkanın olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Hudutlarımızın ötesinde eğitim alacağımıza çocuklarımızı bu kuruluşlarda çok daha iyi eğitebileceğimiz inancındayım. Eğitime elbette zenginlik kazandırmıştır. Şanslıyız; anavatan Türkiye yanıbaşımızda. Şanlıyız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gölgesinde garanti içinde güven içerisinde yaşabiliyoruz. Eski karanlık günler geride kalmış.
Bizim tahsil yıllarımızdaki şansızlıklar şu anda yok. Her türlü imkan çocuklarımızın emrindedir" dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TED Koleji'nin Türkiye'deki seçkin eğitim kurumlarının başında geldiğini belirterek, siyasi ve devlet hayatında birçok ismin TED mezunu olduğunu söyledi. TED Koleji'nin Türkiye'de eğitimde bir kalite kurumu olduğunu dile getiren Bakan Çiçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne taşınmasının önemli olduğunu belirtti. TED Kolejinin temelinin birlikte attıklarını hatırlatan Çiçek, "Devlet yapsaydı aynen Türkiye'de olduğu gibi bunu iki üç senede yapardı. Bu da
şunu gösteriyor ki bir işi özel sektör yaparsa bu çok kısa zamanda bitebiliyor. Görüldüğü gibi bu okulda 7.5 ay gibi bir zamanda bitirildi" diye konuştu. Konuşmasında eğitimin önemini vurgulayan Bakan Çiçek, TED Kuzey Kıbrıs Koleji'nin açılması ile birlikte eğitimde rekabetin artacağını ve bundan Kuzey Kıbrıslı gençlerin faydalanacağını belirtti.
TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, yavru vatan KKTC'ye hizmet etmelerinin kendileri için bir görev olduğunu beliterek, "82 yıllık birikimimiz ile yavru vatanımıza hizmet etmek için geldik. Bizim simgemiz meşaledir. Ama petrolle değil gönül yağı ile yanar" dedi. Pehlivanoğlu, TED Kuzey Kıbrıs Koleji'nin 30 dönüm üzerinde kurulu, 16 bin 500 metrakere kapalı alanda, üzerinde okul öncesi ilkokul ve ortaokul ve lise düzeyinde eğitim vereceğini söyledi. Pehlivanoğlu, okulun 7.5 ay süre içerisinde tamamlandığını
söyledi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da, TED Ankara Koleji Mezunu olduğunu belirterek, okul yıllarına ilişkin bir anısını anlattı. Hisarcıklıoğlu, "Kolejli olmak bir ayrıcalıktır" dedi.
KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TED Kuzey Kıbrıs Koleji'nin açılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, eğitimde iyi bir rekabetin ortaya çıkacağını ve bunun sonucunda daha kaliteli bir eğitimin verileceğini söyledi. Başarılı olmanın yolunun hedefe ulaşmak için çok çaba harcamaktan geçtiğini dile getiren Çavuşoğlu, TED'in bunu çok iyi bir şekilde göstererek eğitim camiasının ilgi odağı olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından TED Kuzey Kıbrıs Kolejinin açılış kurdelesini kesilerek eğitime açıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve beraberindeki katılımcılar okul içerisinde gezerek incelemelerde bulundu.
(DUY-OK-D)