Mücevher NURİ ŞAHİN

A Milli Takım'da şans bulamayan Nuri Şahin, Borussia Dortmund forması altında pırlanta gibi parlıyor. Ay-...


A Milli Takım'da şans bulamayan Nuri Şahin, Borussia Dortmund forması altında pırlanta gibi parlıyor. Ay-yıldızlı ekibin Teknik Direktörü Guus Hiddink tarafından Euro 2012 elemelerindeki Kazakistan ve Belçika maçlarında sürpriz şekilde tribüne çıkarılan genç yıldız, Bundesliga'da adeta harikalar yaratıyor.
Borussia Dortmund'da bu sezon Bundesliga ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 12 maçta sahaya çıkan Nuri, rakip fileleri 3 kez havalandırırken, 5 gole de asist yaptı. Müthiş performansıyla sarı-siyahlı takımın en değerli oyuncularından biri haline gelen 22 yaşındaki futbolcumuz, bonservis bedelini her sezon artırıyor.
2007-2008 sezonunda Borussia Dortmund tarafından Hollanda'nın Feyenoord kulübüne sadece 100 bin euro karşılığında kiralanan Nuri'nin bonservis bedeli Avrupa piyasasında 13 milyon euroya kadar yükseldi. Başarılı futbolcunun sezon başındaki bonservis değeri 10 milyon euro olarak gösteriliyordu.

Klopp'un gözdesi
Milli Takım'ın hocası Guus Hiddink, Borussia Dortmund'un geçtiğimiz cumartesi günü Bayern Münih'i 2-0 yendiği maçta Nuri Şahin'i çıplak gözle izledi. Hiddink'in, attığı mükemmel frikik golüyle skoru yazan Nuri'nin performansını çok beğendiği ve genç yıldıza, Almanya ve Azerbaycan maçlarında mutlaka şans vermek istediği kaydedildi.
Borussia Dortmund Teknik Direktörü Juergen Klopp, takımın liderliğini verdiği Nuri Şahin'i el üstünde tutuyor. Klopp, milli yıldıza 12 maçın tamamında ilk 11'de şans tanırken, son bölümlerde sadece 3 kez oyundan aldı.