Minikler Depremi Dans Ederek Öğrendi

Türk Kızılayı İzmir Şubesi tarafından Özel Sev İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'Deprem ve Depremden Korunma Yöntemleri' konulu seminerde minikler ile bir araya gelen Prof

Türk Kızılayı İzmir Şubesi tarafından Özel Sev İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'Deprem ve Depremden Korunma Yöntemleri' konulu seminerde minikler ile bir araya gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem sırasında yapılması gereken doğru hareketleri öğrenciler ile birlikte yaptı.
Özel Sev İlköğretim Okulu'nda birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine deprem bilinci konusunda seminer veren Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara miniklere depremi oyunlar ile anlattı. Deprem ile yaşamayı kabul etmenin gerektiğini anlatan Işıkara öğrencilere kendi sorumluluklarının da olduğunu hatırlatarak, "Zorunlu deprem sigortanızı ailenize hatırlatın. Evde buluna eşyalarınızı sabitleyin ve deprem sırasında doğru hareketler yapın" dedi. Deprem sırasında bulunulan yerde özellikle başın korunması gerektiğini
anlatan Işıkara, eller ve kollar ile başın kapatılarak masa ya da sandalye altına sığınılması gerektiğini söyledi. Işıkara korunma yöntemlerini miniklere uygulamalı yaptırarak anlattı. Seminer sonrasında öğrenciler deprem ve depremden korunma yöntemleri konusunda öğrendiklerini anlatarak, "Özellikle başımızı ellerimiz ile kapatacağız ve gece yatarken perdemizin kapalı olmasına dikkat edeceğiz. Çünkü deprem sırasında penceremizde kırılan camların savrulmasını perdeler engelleyebiliyor" ifadelerini kullandı.

Işıkara seminerde ayrıca 'Yaşım küçük, kalbim kocaman, biriktiriyorum, arkadaşlarıma okul yaptırıyorum' sloganı ile yürütülen Kızılay Kardeş Kulubü Projesi kapsamında okul yaptırma kampanyasında 2. etabın İzmir'den başlatıldığını ifade ederek, "Temas kurulan okullara kumbaralar dağıtılmıştır. Çocuklar ailelerinden değil de verilen harçlıklarından ayırarak kumbaralarında biriktirdikleri paraları bankaya yatıracaklar ve toplanan paralar ile okulu olmayan yerlerde okul inşa edilecektir" şeklinde konuştu.