Hanefi Avcı'dan mektup var

Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 4 gazeteciye Silivri Cezaevi'nden mektup gönderdi. Avcı mektubunda, cemaatler ve tarikatlara karşı olmadığını hatta faydalı bulduğunu söylüyor. Avcı, işkenceci olarak anılmaktan da rahatsız.

Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 4 gazeteciye Silivri Cezaevi'nden mektup gönderdi. Avcı mektubunda, cemaatler ve tarikatlara karşı olmadığını hatta faydalı bulduğunu söylüyor. Avcı, işkenceci olarak anılmaktan da rahatsız. Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı.

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım etmekle suçlandı. Tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konuldu.

Avcı, cezaevindeki 7. gününde 4 gazeteciye mektup yazdı, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Avcı, el yazısı ile kaleme aldığı 6 sayfalık mektubunda Fethullah Gülen cemaati ile ilgili değerlendirmelerde bulundu:

"Ben cemaati savunanları aksine ne Gülen cemaatini ne de tarikatları ne de başka fikir, düşünce, inanç hareketlerini suç olarak görüyorum. Hatta kendi mecralarında kalmak kaydıyla faydalı bile olduklarını savunuyorum. Ama cemaat mensuplarının emniyete sızıp orada yaptıkları dinlemelerle, sahte evraklarla şantaj ve komplo yapmalarına karşıyım. Kitabımı tam okumayanlar Susurluk, 28 Şubat, Ergenekon vari düşünce ve anlayışlara karşı çıktığımı göremiyorlar..."

Hanefi Avcı, kendisinin Necdet Kılıç yüzünden tutuklanmadığını asıl Necdet Kılıç'ın kendisi yüzünden tutuklandığını iddia ediyor:

"iddia ediyorum. Bir tek suç içeren konuşmam yoktur. Ne Necdet Kılıç'la ne de bir başka kişi ile. Necdet Kılıç'la bilgisayar üzerinden de hiç görüşmedim. TİB'de bütün e-posta dökümleri vardır. Baksınlar. Beni 7 Kasım'da dinlemeye başladılar. 1 hafta dinlediler. Tek istedikleri özel hayatıma dair bir telefon kaydı ve görüntü idi. Ben dinlenildiğimi anlayınca konuşmaların içeriğini değiştirdik. İstediklerini elde edemeyeceklerini anladıklarında da dinlemeyi bıraktılar. Kitap yayımlanınca suçlarına bahane bulmak için bu örgütü ve arkadaşım Necdet Kılıç'ı bahane kullandılar."

Avcı, mektupta özel hayatıyla ilgili gizli görüntüler yüzünden bu kitabı yazmaya zorlandığı iddialarına da cevap verdi:

"Bana şantaj yapıldığı için  kitabı yazdığım söyleniyor. Halbuki kitap çok önceden yazıldı. Özel hayatımla ilgili bilgileri bilmesi gereken yakınlarım zaten 2009'un 6. ayından beri biliyorlar. Bundan dolayı kimse beni tehdit edemez. Ancak bundan dolayı ses bulup kaset vesaire ile şantajlar da yapıldı."

Hanefi Avcı, mektubunda Devrimci Karagah'la ilişkilendirmekten duyduyu rahatsızlığı dile getiriyor:

"Bir emniyet müdürü neden sol gruba yardım eder. Ben yıllarımı sol örgütlerle mücadeleye vermiş birisiyim. Ayrıca ben başka illerdeyim, İstanbul'un kimi takip edip izlediğini nereden bileyim de örgüte bilgi vereyim. Bu iddiayı Türk polis teşkilatına sorun bakalım bu konuda ne düşünüyor?"

Avcı kendisinden işkenceci diye bahsedilmesinden de rahatsız:

"12 Eylül öncesi tüm ülke genelinde olduğu gibi ben de o yanlış yöntemleri kullandım. Kişilerin onurunu kırmadığım için eskiden sorguladığım herkesle bugün dost ve arkadaşım..."