Gümüşhane'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

Gümüşhane'de Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle program düzenlendi

Gümüşhane'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları
Gümüşhane'de Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Din İşleri Yüksek Kurulu emekli üyesi Yusuf Altaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, CHP İl Başkanı Erkan Pelit, kamu kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açılan programda camilerle ilgili video gösterisi yapıldı.
Programda emekli din görevlileri adına Recep Ağaç, genç din görevlileri adına Feyzullah Doruk konuştu. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, Türkiye'de yıllardır kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın artık diğer ülkelerde de kutlanmaya başlandığını söyledi. Kavşut, hafta nedeniyle düzenlenen programlar kapsamında tüm ilçelerde ve taşrada çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Camiler insanı stresten kurtaran ve huzur veren mekanlardır. Camiler mecazi manada Kabe'nin şubeleri, Allah'ın evleridir. Cemaat olmazsa cami tek başına bir mana ifade etmez. Cami ve cemaatin olduğu yerde de cami görevlisinin olması gerekli. Din görevi faziletli bir görevdir" dedi.
İl Müftüsü Kavşut'un konuşmasının ardından hafta nedeniyle "İslamın Sembolü Camiler" konulu konferans Din İşleri Yüksek Kurulu Emekli üyesi Yusuf Altaş tarafından verildi. Altaş konuşmasında, imamlığın Peygamber mesleği olduğunu belirterek, "Avrupa'da kilise inşaatları durdu. Hatta bazı yerlerde müslümanlar kiliseleri satın alarak camiye çeviriyor. Ve o camiler tıklım tıklım doluyor. Bugün dünyanın her yerinde camiler yükseliyor ve hepsi cemaatle doluyor. Camilerin birlik ve beraberliğimizdeki katkısı tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de devam ediyor. İnsanın ibadet ettiği yer şereflidir" diye konuştu.
Türkiye'de kadınların camilerden mahrum bırakıldığını ifade eden Altaş, "Peygamber efendimiz zamanında kadınlarımız beş vakit namazı mescit ve camilerde kılıyordu. Biz ise engelliyoruz. İslam'ın ilk yıllarında en ön safta erkekler, sonra erkek çocukları en son da kadınlar yer alıyordu. Hatta Cuma namazlarına da geliyordu kadınlar. Hz. Ömer döneminde hutbede Hz.Ömer'e müdahale eden yine bir kadın müslümandı. Kadınlar ne yazık ki dini konulardan çok mahrum bırakıldılar" şeklinde konuştu.
Programda daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren din görevlisi ve öğrenciler ile camilerin inşaatına katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara çeşitli ödüller verildi.