Edebiyatçılar Denizlililerle Buluşacak

Türkiye'nin önde gelen edebiyatçıları Pamukkale Üniversitesi'nde(PAÜ) kitaplarını imzalayarak, söyleşilere katılacak.

Edebiyatçılar Denizlililerle Buluşacak
Pamukkale Üniversitesi kültür sanat alanında Denizli'nin ihtiyacına yanıt vermek amacıyla Türkiye'nin önde gelen yazar, şair ve eleştirmenlerini, Denizli halkı ile buluşturuyor. PEN Yazarlar Derneği ve PAÜ işbirliğiyle, DESAV'ın katkılarıyla düzenlenen 'Edebiyat Buluşmaları' programı çerçevesinde 12 edebiyatçı Denizli'ye gelecek. PAÜ - PEN Edebiyat Buluşmaları her Perşembe saat 15:30'da PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde olacak ve söyleşilerin ardından edebiyatçılar kitaplarını imzalayacak.
PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, etkinliklerin Denizli'deki kültür sanat hayatına hareket kazandıracağını belirterek, "Üniversitemizde sosyal, kültürel, sanatsal etkinlik sayıları arttığı gibi, içerik açısından da takdir toplayan, örnek alınan programlara imza atıldı. Konser sezonu ile müzik alanında çok iyi bir ivme yakaladık. Uluslararası sanat kolonisi ile resim ve heykel alanında yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getirerek sinerji yarattık. Kampüs içerisindeki Metin Yurdanur Heykel Sergisi ile Denizlileri özellikle gençlerimizi plastik sanatlarla tanıştırmış olduk. Söyleşilerin, sohbetlerin yanı sıra edebiyatçılarımızın imza günlerinin yapılacak olması hepimiz için fırsat olacak" dedi.
Denizlileri ayda iki kez düzenlenecek olan söyleşilere davet eden Rektör Ardıç, "Öğrencilerimizin ise sadece diploma sahibi bireyler değil kültür ve sanat alanında donanımlı, özgüveni yüksek bireyler olması için bu programlara katılacağını, sevdikleri yazarlarla tanışma imkanını değerlendireceklerini, yeni bilgiler ve kitaplarla tanışacaklarını umuyorum" şeklinde konuştu.
'Edebiyat Buluşmaları'nda Adnan Binyazar'dan İnci Aral'a Cemil Kavukçu'dan Feyza Hepçilingirler' e kadar birçok edebiyatçı Denizlililerle buluşacak.