Derin demokraside fayda var

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın “Bu devlet derin devletten çok çekti” sözleri NTV'de yayınlanan Yorum Farkı'nda masaya yatırıldı.

Derin demokraside fayda var
Gazeteciler Erme Kongar ve Mehmet Barlas’ın sunduğu Yorum Farkı’na Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin açılış yılı dolayısıyla yaptığı konuşma damgasını vurdu.

Kılıç’ın “Ben 68 kuşağıyım bütün gençliğim kavgaların içerisinde geçti, bu devlet derin devletten çok çekti ama derin demokrasiden hukuktan yarardan başka bir şey görmedi” sözlerine dikkat çeken Barlas, Anayasa Mahkemesi’nin derin devletten şikâyet ettiğini söyledi.

Son günlerde Türkiye gündemine oturan Özal ve Bitlis suikastları iddialarına da değinen tecrübeli gazeteci,  "Yaşadığımız dönemde olayların sadece sonuçlarına katlandık. Mesela Güneydoğu sorunu için ciddi çözümler sunan hatta bunları rapor olarak Cumhurbaşkanı Özal’a sunan eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’e ne oldu, uçağı düştü mü düşürüldü mü?" diyerek bu konudaki kuşkuların devam ettiğini vurguladı.

Barlas’ın bu sözleri üzerine Kongar, Kazadan hemen sonra spekülasyonların başladığını ve uçağın düşürüldü iddialarının ortaya atıldığını söyledi.

ÖZAL SUİKASTINDA KUŞKU VAR


Eski Jandarma Genel Komutanı Bitlis’le Cumhurbaşkanı Özal’ın ölümüyle ilgili kuşkuların devam ettiğini belirten Barlas, “Özal’a suikast düzenleyen Kartal Demirağ olayında kimin parmağı var? Ben zehirlendiğini düşünmüyorum çok hastaydı. Ama şöyle bir olay var kalbinden by pass geçirdi, prostat kanseri ameliyatı geçirdi, kilosu fazla kalp yetersizlikleri var… Fakat Cumhurbaşkanı olarak jimnastik yaparken kalp krizi geçirip öldüğü sırada köşkte nöbetçi doktor yoktu. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin bir numarasının ölüm tehlikesiyle her an karşı karşıya olduğu bilindiği halde Köşk’te doktorun olmaması ihmaldir” dedi.

Kongar ise; Özal’la ilgili gizemin ölümünden çok Kartal Demirağ’ın yaptığı suikast girişimi olduğunu ifade etti.