Çed Toplantısında Olay Çıktı

HEMA A.Ş tarafından Kandilli Köseağzı mevkiine yapılmak istenen termik santral projesi kapsamında yapılan ÇED toplantısında olaylar çıktı.

Çed Toplantısında Olay Çıktı
HEMA A.Ş tarafından Kandilli Köseağzı mevkiine yapılmak istenen termik santral projesi kapsamında yapılan ÇED toplantısı Kandilli'de yapıldı. Karşılıklı atışmalarla geçen toplantı sırasında termik santral karşıtları AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin'in konuşmasını yuhalayarak durdurdu.
Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol söz olarak gerek muhtarlar gerekse vatandaşlar ile yaptığı birebir görüşmelerde termik santral yapılmasına bölge halkının kesinlikle karşıt olduğuna dikkati çekti. Başol, "Bu köyleri adım adım gezdik. İşin uzmanı değilim. Termik santral ile ilgili bilgiye sahip değilim. Yaptığım çalışmalar nezdinde arkadaşlar ve bilim adamlarından aldığım bilgiler nezdinde muhtarlarımızı bu sıkıntıya sokmamak için fedakarlık yaparak halk ile temas ettik. Halkın görüşü kısaca şu, ne olur bizi üzmesinler yöremizden İstanbul, Ankara, İzmir gibi bunun gibi birçok araştırma hastanelerinde bu yörelerden gidenlerin hep akciğer kanseri olduğunu kanserle mücadele edildiğini söylüyorlar. Zonguldak, emeğin başkentidir. Ağır sanayidir, ağır sanayinin artıları kadar eksileri de çoktur. Termik santral istemiyoruz" sözleri alkışlarla kesildi.
Ardından konuşan Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel termik santrale kesinlikle ve kesinlikle karşı olduklarını belirterek "Sağlığı için ekmeğinden vazgeçenler gün gelir ekmeğinden olurlar" dedi.
Gergin geçen toplantı sırasında konuşan AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Biz buraya taraf olarak gelmedik. HEMA'yı ve halkımızın görüşlerini dinlemek için geldik. Tahriklere aldırış etmiyoruz. Siz ise Erol arkadaşımızın konuşmasını yuhalayarak kesiyorsunuz" şeklinde konuştu.
Ardından İl Çevre Müdürlüğü'ne çağrıda bulunan Erdoğan, "Bu toplantıları uzatmanın manası yok. Bunlar Ankara'da konuşulacak. Bu proje 20 ayrı kuruma sorulacak. Olumlu yada olumsuz kararları alınacak. Ondan sonra karar verilecek halkımızın istemediği bir şeyi bizim istememiz söz konusu olamaz" dedi.
Fazlı Erdoğan'ın ardından konuşan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, " Ben inşaat mühendisiyim. Bu toplantıları çok iyi bilirim. Kimsenin bizi kandırmasına izin vermeyeceğiz. Termik santrali buraya kurdurup kanser olmak istemiyoruz. Termik santrale karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Ben halkıma söylemiştim. Dertlerimiz bundan sonra başlayacak demiştim. Kimse beni dinlemedi. Ereğli'yi cezalandırıyorlar" diye tepki gösterdi.
Posbıyık Fazlı Erdoğan'a atıfta bulunarak, "Bizim çocuklarımız Ankara'larda fabrikasının başında oturmuyor. Bizim çocuklarımız, torunlarımız, buradalar, Kandillideler" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili ve beraberindekiler toplantı salonunu terk etti.
Toplantıda jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.