TÜVASAŞ, kurumsal kimliğini yeniledi

Türkiye'nin ilk ve tek yolcu vagonu üreticisi olarak yarım asırdan fazla süredir faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), kurumsal k

Türkiye'nin ilk ve tek yolcu vagonu üreticisi olarak yarım asırdan fazla süredir faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), kurumsal kimliğini yeniledi. TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, yeni amblemin TÜVASAŞ'ın yerleşik marka ve kurum değerine olduğu kadar, gelecekteki hedeflerine, misyon ve vizyonuna yakışır modernlik, sadelik ve dinamizmi anlatacak biçimde tasarlandığını söyledi.

Uzun süren çalışmalar sonucunda Genel Müdür İbrahim Ertiryaki ve ilgili yöneticilerden oluşan komisyon tarafından seçilen TÜVASAŞ'ın yeni amblemi kurumu tanıtıcı ve tanımlayıcı şekilde dizayn edildi.

Renk seçiminden grafik tasarımına kadar titizlikle çalışılan yeni logonun kurum kimliğinde uygulanması konusunda çalışmalar devam ediyor. Gerçekleştirilen kurumsal kimlik çalışması, logodan bina içi ve dışı tabelalara, vagonlardaki bilgilendirme levhalarına kadar geniş bir kapsam içeriyor.

"KAR EDEN BİR YAPILANMA PROFİLİ ORTAYA KOYDUK"

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, yeni kurumsal kimlikle gelecek yıllara emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

2010'lu yılların stratejisini belirlerken, 1968 yılından bu yana ilk defa, kurumsal kimliklerini de yenileyerek mevcut dinamizmi ortaya koymak istediklerini anlatan Ertiryaki; "TÜVASAŞ, köklü bir kurum kültürüne sahiptir. Bu kültürü oluşturan pek çok etken, beraberinde kurum anlayışını ve hedeflerini ortaya koymaktadır. Değişen ve gelişen dünya koşullarında durağan değil, hep dinamik bir TÜVASAŞ ile sektörde rekabet şansı elde ettik. Bu dinamizmi sürdürmek temel hedefimiz oldu. Bugün kar eden bir yapılanma profili ortaya koyan TÜVASAŞ, bizim gayretlerimizin boşa çıkmadığını göstermektedir." diye konuştu.

TÜVASAŞ'ın kurumsal kimliğini, yenilenerek daha akılda kalıcı ve güçlü bir kimliğe dönüştüğünü kaydeden Ertiryaki, yeni amblemin TÜVASAŞ'ın yerleşik marka ve kurum değerine olduğu kadar, gelecekteki hedeflerine, misyon ve vizyonuna yakışır modernlik, sadelik ve dinamizmi anlatacak biçimde tasarlandığını vurguladı.

Yeni amblemle ilgili bilgi veren Ertiryaki, "Amblemin gövdesini oluşturan kırmızı renk, canlılık ve dinamizmi ortaya koyması noktasında tercih edildi. Öte yandan bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı göstermesi açısından da kırmızı, TÜVASAŞ'ın bu yönünü de niteliyor. Mavi renk ise, sınırsızlığı ve geleceği simgelemesi açısından TÜVASAŞ'ın yarınlara hazır yönünü ortaya koyuyor. TÜVASAŞ için seçtiğimiz yazı karakterinde de üzerinde durduğumuz temel nokta, dünya ile entegre olan bir kurumun doğru tanınırlığını sağlamak. Ve yollar... Raylar birleşiyor. Rayları bilerek yumuşatıyoruz, çünkü konforu, güvenliği ve ulaşımda rahatlığı sunuyoruz. İleriye, geleceğe doğru giden raylar, yarınlarda, hedefte problemsiz birleşiyor. Bu teknolojinin ve insana saygının da hedefine ulaşması demek aynı zamanda. Beyaz raylar, ulaşımda sorunsuzluğu, kaliteyi, sonsuzluğu, raylı taşıtların üretiminde ve kullanımda çevreciliği anlatıyor. Rayların yukarıda buluşması, başarıyı çağrıştırıyor"

Renklerin ve imgelerin TÜVASAŞ'ı doğru çağrıştırması ve tanımlamasına dikkat ettiklerini anlatan Ertiryaki, sadece mevcut durumunu değil gelecekteki konumunu da içeren bir dizayn ile kurumsal kimliklerini oluşturduklarını dile getirdi.

"Yarınları ancak bugünden inşa edebileceğimizin farkında olarak, çalışmalarımızı yürütüyoruz" diyen Ertiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan her çalışma, bugünden çok yarınları hedef almaktadır. Ürünlerimizin niteliğinden çalışma koşullarının iyileştirilmesine, kurulan işbirliklerinden doğru iletişim stratejisine kadar her alanda attığımız adımların TÜVASAŞ'ı yarınlara taşıyacak adımlar olmasına dikkat etmekteyiz. Günümüz kurumlarının mimari olarak da rakiplerinden ayrılır tasarımları tercih ettiği bilinmektedir. Biz de kurumsal kimlik çalışmalarıyla eş zamanlı olarak yürüttüğümüz fabrika girişlerindeki mimari çevre düzenlemesini de yaptık." ifadelerini kullandı.