Türkmen lider Berdimuhamedov, Katar'a gidecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 8 Ekim'de Katar'a gidecek. Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani'nin davetlisi olarak bu

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 8 Ekim'de Katar'a gidecek. Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani'nin davetlisi olarak bu ülkeye gidecek Berdimuhamedov, Katar ziyaretinin önemli olduğunu belirtti.

8 Ekim'de Hazar Denizi'nin kıyısındaki Avaza turizm bölgesine gidecek olan Berdimuhamedov, Avaza'da Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirecek ve daha sonra Katar'a hareket edecek.

Geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmen liderin Katar ziyareti görüşüldü. Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov, ziyaret ile ilgili yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Bakan Meredov, Türkmenistan gibi dünyanın dev doğalgaz tedarikçi ülkesi olan Katar ile ilişkilerin güçlendirildiğini kaydetti.

Daha sonra Katar ziyaretini değerlendiren Berdimuhamedov, "Türkmenistan dünya ülkeleri ile yapıcı işbirliği siyasetine sadık kalarak, gelecekte işbirliği yapmak isteyen ve özellikle Arap ülkeleri ile ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi. Berdimuhamedov ayrıca, Türkmenistan ile Katar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için bütün potansiyelin olduğunu belirtti.