Şifa Yemekçiliğe Uluslararası Övgü

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği'nin (GİMDES) desteğiyle düzenlenen "Helal Gıda ve Sağlıklı Ürünler Fuarı" için Türkiye'de bulunan World Halal Council (Dünya Helal Konseyi) üyeleri, İhlas Holding'te bir araya geldi

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği'nin (GİMDES) desteğiyle düzenlenen "Helal Gıda ve Sağlıklı Ürünler Fuarı" için Türkiye'de bulunan World Halal Council (Dünya Helal Konseyi) üyeleri, İhlas Holding'te bir araya geldi.
GİMDES Genel Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer ve Dünya Helal Konseyi CEO'ları ve üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Dünya Helal Konseyi'nin tüzüğü üzerine görüşmeler yapıldı. Helal gıda ve helal ürünlerinin geleceğinin konuşulduğu toplantı sonrasında, İhlas Holding ve Şifa Yemek tarafından konsey üyelerine bir yemek verildi.
Dünya Helal Konseyi CEO'su ve Malezya Helal Kurumu Genel Müdürü Mohamad Zaidi Mohamed Adnan, Türkiye'deki toplantıların tarihi görüşmeler olduğunu belirterek şunları söyledi, "Malezya'daki Helal Kurumunun genel müdürüyüm. Bu kurum 4 senedir aktif durumda. Bugün burada Helal Kurumu için tarihi ve unutulmaz toplantılar yapıyoruz. Bu oturumun diğer bölümlerini de yaparız inşallah. Biz sivil toplum kuruluşlarıyız. Kar gütmeyen bir kuruluşuz. Helal gıda sektöründe olan birçok sivil kuruluşu tarafından
kurulduk. Burada, uluslararası sivil toplum kuruluşları ile yerel helal sektörleri yakın ilişki içinde. Birçok faaliyete imza atmayı hedefliyoruz. Biz, helal gıdanın diğer ülkelerde de yayılmasını amaçlıyoruz. Şuan planladığımız bazı aktiviteler var. Bütün diğer ülkelerde bulunan Helal Kurumlara bir sistem yerleştiriyoruz. Bununla birlikte tüm dünyada helal gıdanın tek bir parametresi olmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
GİMDES Genel Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer ise toplantıya ev sahipliği yapan İhlas Holding yetkililerine teşekkür ederek, Şifa Yemek'e övgüler yağdırdı. Şifa Yemek'in, ürettiği et ürünlerinin hiç bir koruyucu katkı maddesi içermemesi bakımından dünyada örneğinin olmadığını belirten Büyüközer, "Şifa Yemekçilik dünyada buna öncülük eden ilk firma. Bu bakımdan yapılan bu üretim oldukça önemli. Bugün bu toplatıda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen helal gıda firmalarının temsilcileriyle bir araya geldik.
Bizim için oldukça verimli bir toplantı oldu" diye konuştu.

YENİ ÜRÜNE AMERİKA YOLU GÖRÜNDÜ
Fuara katılan konseyin Amerikalı CEO'su Muhammad Mazhar Hussaini ise Şifa Yemek tarafından ARGE'si yapılan Kristal bitkisel ürünler ekstresinden içtikten sonra boğazlarındaki rahatsızlığın kısa sürede iyileştiğini belirterek, ürünün Amerika'da satışının yapılabileceğini söyledi. Hussaini, "Bugün içme şansı bulduğumuz içeceği çok beğendim. Gelecekte, sağlık nedenleriyle böyle bir içeceğin çıkarılmasını umut ediyorum. Kesinlikle başarılı olacaktır. ABD ve diğer ülkelerde de çeşitli sağlık içecekleri var,
vitamin içecekleri gibi. Bu ürünlerin tanıtımı başarıyla yapılıyor. Eğer bu ürün de çıkarsa ve tanıtımı, reklamı iyi yapılırsa, çok başarılı olacaktır" dedi. Konseyin Kosovalı üyesi Islam Hasani de, Krtistal'in yeni ürününün dünya pazarına çıkmasını beklediklerini söyledi.