Marmara Sallandı

Marmara Bölgesi dün akşam 20.49'da sallandı. Depremin büyüklüğünü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) 4,4; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı ise 4,5 olarak açıkladı.

Marmara Sallandı
Marmara Deniz'inde meydana gelen 4.4 büyüklüğünde deprem İstanbul ve çevresinde hissedildi. Deprem kısa süreli İstanbul halkına kısa süreli korku ve panik yaşattı.

Boğaziçi Üniversitesi KRDAE Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin Silivri ile Bandırma arasında olduğunu belirterek, "Şiddetine 'hafif' diyebiliriz. Ama burası deprem bölgesi ve dikkatli olmak zorundayız" dedi. Depremin merkezine en yakın yerin 35 kilometre uzaklıktaki Silivri ilçesi olduğunu belirten Prof. Erdik, Marmara Bölgesi'nde herkesin depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiğini söyledi. 'Korkulacak bir durum yok'Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da depremi Çengelköy'deki evinde hissettiğini belirtti. Depreme hazırlıklı bir toplum için korkulacak bir durumun olmadığını ifade eden Prof. Dr. Işıkara şunları söyledi: "Korkulacak bir durum yok. Marmara Denizi'nde potansiyel bir tehlike var ve çok sık deprem oluyor. Olmaya da devam edecektir. Korkulacak bir rakam da değil ayrıca. Ama depreme hazır bir toplumun bu sarsıntılara hazır olması ve korkmaması gerekir. Çünkü burası deprem kuşağında bulunan potansiyel bir yer." Prof. Işıkara, deprem büyüklüğünü hızla ulaştıran Kandilli Rasathanesi ile iftihar ettiğini de sözlerine ekledi.